/

Őrizetbe vették a szerdai szegedi halálos baleset okozóját

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A rendőrség őrizetbe vette azt a férfit, aki szerdán halálos közlekedési balesetet okozott Szeged határában, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t csütörtökön.

A helyszínelés adatai szerint egy traktort előzött Szeged határában egy Sándorfalva felé tartó személygépkocsi, a szemből érkező autó vezetője – hogy az ütközést elkerülje – fékezett, majd félrerántotta a kormányt – mondta Szenti Szabolcs.
A vétlen autó vezetője, miután az útról letért, visszarántotta a kormányt, s összeütközött a traktorral. A gépkocsi vezetőjét, egy 44 éves sándorfalvi nőt a tűzoltók szabadították ki a roncsból. Súlyos, életveszélyes sérüléssel szállították el a mentők, a kórházban azonban életét vesztette – közölte a szóvivő.
A szabálytalanul előző gépkocsi vezetője segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről. A rendőrségnek sikerült azonosítania a sofőrt, egy 37 éves szegedi férfit, akit őrizetbe vettek és kezdeményezték előzetes letartoztatását.
A férfi ellen halálos baleset gondatlan okozásának vétsége és segítségnyújtás elmulasztása miatt indult büntetőeljárás.

Előző sztori

Egységessé vált a traumatológiai ellátás Szegeden

Következő sztori

Pályázati segítség a kistelepüléseknek