Írjon nekünk

Szórakozás

Hétvége: szombaton Bálint-/ Valentin-nap

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Eseménydús hétvége ígérkezik, bőven akad kulturális és művészeti program, és a szombati Bálint-/ Valentin-napot is megünnepelhetik, kit ahogy illet. A színházban ismét láthatjuk a Diótörőt és Fekete Gizi önálló estjét, a Találkozást. A Gólyakalifa bemutatójára várják a kis és nagy nézőket a bábszínházba, és lesz magyar nóta az IH-ban – ahogy Önök kérték. Szobrászatról, grafikáról, az alkotóművészről szól a Reök könyvbemutatója, és fél áron iratkozhatnak be a Somogyi-könyvtárba Bálint és Valentin napján a kettesben érkező látogatók. A Millenniumi Kávéházban megismerkedhetünk a nyolcvanas évek Mexikójával, és ne feledjék: szombaton látható utoljára a Reneszánsz Panoptikum a könyvtárban. Az Alsóvárosi Kultúrházban bált rendeznek a Szegedi Egyetemi Lelkészség szervezésben, a Nemzetiségek Házában konferencia lesz a málenkij robotról. Aki arra készül, hogy „beköttesse a fejét” (és a szemét), menjen el a IV. Menyegző Esküvői Kiállításra ihletet meríteni, aki pedig nem hiszi, hogy jó lehet víz alatt csókolózni, azt várják a Valentin-napi úszó- és egészségnapra. Egész nap jó mozik lesznek, és ha van még, aki nem fáradt el, Bajusz-partira mehet a Grand Caféba, illetve még vagy fél tucat buliba szombat este.

Színház és bábszínház a hétvégén

A Diótörő című zenés családi mesejátékot játsszák bérletszünetben szombaton este 19 órakor a Nagyszínházban.

A Kisszínházban szombaton délután 15 órakor, szintén bérletszünetben, Találkozás – Fekete Gizi önálló estje.

A Kövér Béla Bábszínházban vasárnap délelőtt 11 órakor a W. Hauff – Galkó B.: Gólyakalifa című bábjáték bemutatója lesz. A klasszikusnak számító történet bábszínpadi feldolgozását láthatják a nézők. A színész-rendező Galkó Bence ezúttal a dramaturgi feladatokat is felvállalta.

Magyar nóták – Önök kérték

Vasárnap 15 órakor az IH Rendezvényközpontban Önök kérték címmel magyar nóta és operett délutánt rendez a Magyarnóta-szerzők és Énekesek Dél-magyarországi Egyesülete.

Fekete – vörös – fehér: könyvbemutató


Passuth Krisztina írónő Kovács Tamás László szobrász- és grafikusművészről írt, Fekete-vörös-fehér című kötetének bemutatóján vehetnek részt az érdeklődők szombaton 16.30-kor a Reökben. „Az album, amely Kovács Tamás László munkáit mutatja be, nem törekszik teljességre, hanem azokra a szobrokra, reliefekre, grafikákra koncentrálja figyelmét, amelyek együttesen – leginkább a fekete-vörös-fehér árnyalataiban – egyszerre autonóm és dinamikus világot hoznak létre. […] A művész így vall erről: […] Az egyetlen, életemet megszólító habitus-életforma a konstruktivizmus volt. […] A korábbi ismert irányzatokkal szemben egy olyan művészetet testesített meg, ami szinte szárnyalni tudott.” A könyvbemutatót Balog József vezeti, az eseményen részt vesz az író és a képzőművész is. A belépés ingyenes.

Valentin-nap a Somogyiban

Fél áron iratkozhatnak be a Somogyi-könyvtárba Bálint és Valentin-napján a kettesben érkező látogatók. A már korábban beiratkozott olvasók párjának nem kell tagsági díjat fizetni. A kedvezmény szombaton délelőtt 10 órától 16 óráig vehető igénybe. A könyvtári nap végén ajándékokat sorsolnak ki az aznap regisztrált olvasók között.

Szombaton utoljára

Szombaton látható utoljára a Somogyiban a Reneszánsz Panoptikum: Mátyás korát bemutató kiállítás. Életnagyságú, korhű ruhákba öltöztetett panoptikumfigurák testesítik meg Mátyás és Beatrix, Galeotto Marzio, Janus Pannonius, Kinizsi Pál és társaik alakját. A panoptikum öt képben, összesen 29 szereplővel mutatja be Mátyás és kora világát. A belépőjegyek 550,- Ft-ba kerülnek, tárlatvezetés is kérhető, melynek díja 1.500 Ft. Csoportok és a tárlatvezetés előzetes bejelentkezés alapján a 20/587-5383 telefonon. Aki nem látta, szombaton még megnézheti!

Mexikó a nyolcvanas években

A Millenniumi Kávéházban szombaton 19 órakor Palágyi András (Gabona Kutató Kht.) tart előadást Mexikó a nyolcvanas években címmel. Utána Latin-est Szabados László szervezésében.

Bál Alsóvároson

Az Alsóvárosi Kultúrházban szombaton este 20.30-kor bált rendeznek a Szegedi Egyetemi Lelkészség szervezésben. Bővebb információ kérhető: Dobó Zoltántól 20/770-4264.

Konferencia a málenkij robotról

A Málenkij robot kutatási projektről szerveznek tanácskozást szombaton 9 órától a Nemzetiségek Házában. A konferencia a Magyarországi Németek Pécs-Baranyai Nemzetiségi Köre és a Magyarországi Németek Csongrád Megyei Egyesületének közös rendezvénye.

IV. Menyegző Esküvői Kiállítás

Idén sem maradhat el a régió legnagyobb és legrégebbi esküvői kiállítása a Mars téri csarnokban szombaton és vasárnap. Tavaly több mint 50 kiállító várta a házasodni készülő párokat és családtagjaikat. Idén is így lesz, ígérik a rendezők. Minden szerelmes párt vár a „szerelmesek kívánság kapuja”, ami alatt bármit lehet kívánni, akár a helyszínen megkérheti kedvese kezét. De lesz a szerelmeseknek üzenőfal, illetve virágküldési lehetőség is.

Valentin-napi úszó- és egészségnap

Szombaton 13 órakor mindenkit várnak az Újszegedi Ligetfürdőbe Valentin-napi úszó- és egészségnapra. A kor nem számít, csak az, hogy szereti-e az úszást, illetve a vízi sportokat, na meg persze az, hogy van-e Önben harci szellem. Ha ez a kettő megvan, akkor ugrás a medencébe. Ügyességi vetélkedőkben is kipróbálhatják magukat, így például a vízi-kosárlabdában. A különböző versenyeken résztvevők értékes díjakkal gazdagodhatnak a nap végére. Ki lehet majd próbálni különböző masszázsokat, orvosi és gyógytornászi tanácsadáson is részt lehet venni. De lesz szomatoinfra, úszásoktatás, aquaerobik, vízitorna, vízitánc, vérnyomás-, vércukor-, testtömeg-mérés is, nem beszélve az életmentés bemutatóról, illetve az ugró szépségversenyről. A szerelmeseket sem hanyagolják el. Megmutathatják például, hogyan tudnak kézen fogva úszni, illetve csóktudományukat a víz alatti „Csókkirály” versenyen bizonyíthatják. Az este 9 óráig tartó rendezvényen bárki jól érezheti magát, ráadásul a résztvevők találkozhatnak Szeged olimpiai bajnokaival is.

Hétvégi moziműsorok

A Grand Caféban szombaton:
19 órakor: A bajusz (La moustache), francia film, rendező: Emmanuel Carrere.
21 órakor: 3. Bajuszparti és farsang – a legnagyobb szerénységgel is országos hírnevűnek mondható bajuszünnepet idén már harmadik alkalommal rendezik meg a Grand Caféban. Idén ráadásul még egy „nyugatszökevény” ünnepet, az úgynevezett Valentin-napot próbálják szalonképessé tenni azáltal, hogy szőrbe borítják magukat (és igény szerint szívüket is).

Vasárnap:

19 órakor: A bajusz (La moustache), francia film, rendező: Emmanuel Carrere.
21 órakor: Erőszakik (In Bruges), feliratos angol-belga krimivígjáték, rendező: Martin McDonagh.

A Belvárosi Mozi szombati és vasárnapi műsora:

A Zsigmond Vilmos teremben:
10, 14, 16,18 órától: Volt 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs film. Rendező: Chris Williams, Byron Howard.
20 és 22 órától: Véres Valentin 3D – színes, feliratos amerikai horror. Rendező: Patrick Lussier.

A Balázs Béla teremben:
18.15-kor: El Greco – színes, feliratos görög-spanyol-magyar játékfilm. Rendező: Iannis Smaragdis.
20.30-kor Nem vagyok a barátod – színes, magyar dráma. Rendező: Pálfi György.

A Csőke József teremben:
15.45-kor: Ausztrália – színes, feliratos, ausztrál-amerikai film, rendezte: Baz Luhrmann.
19.30-kor: A kuszkusz titka – színes, feliratos francia dráma. Rendező: Abdel Kechiche.

Szombat esti bulik

A SZOTE Klubban szombaton 22 órakor Cupido PartyDJ Rat N / Smirnoff ICE akció hosstesekkel.
A JATE Klubban szombaton 20.00 Bemelegítés buli előtt Rocky tánctanítással. Táncot tanít: Pap Géza. A belépés ingyenes! Martini akció! 22 órakor szomBEAT – A hétvége lüktetése! Házigazda: Bende Gábor. A Kisteremben: Dj. Varga B. Lányoknak ingyenes!
A Centrál Kávézó és Retro Clubban (Széchenyi tér 3.) szombaton este Valentin-nap.
A H2O Clubban (Felső Tiszapart, Vízitelep) szombaton este Retro Party.
Fellép: Dj Immyboy. A belépés ingyenes.
Az Ikon Caffé&Lounge-ban (Kárász u. 9.) szombat este Resident night – a legnagyobb sláger zenék a 90-as évektől napjainkig. Fellép: DJ Gureega.
A Port Royalban (Stefánia 4.) szombat este Valentin-napi szívek éjszakája. A belépés ingyenes. Asztalfoglalás: 62/547-988.

Hírzóna

Már a világhálón is megjelent a koronavírus

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Baj lehet, mert a távoli munkát végzők negyede semmilyen biztonságtechnikai irányelvet nem követ.

Tovább olvasom

Szórakozás

Jason Derulo és Rudimental a SZIN sztárfellépői

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Visszatér Ákos és a Russkaja.

Tovább olvasom

Szórakozás

Elkészül a Jóbarátok egy külön epizódja a régi sztárokkal

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Egy epizód erejéig újra összeáll a Jóbarátok régi sztárszereposztása.

Tovább olvasom

Aktuál