Közélet

Gyurcsány az országot, a Botka-klikk Szegedet bontja le

Gyurcsány az országot, a Botka-klikk Szegedet bontja le

2009. február 18., szerda
Gyurcsány az országot, a Botka-klikk Szegedet bontja le

Magyarország a vesztébe rohan

"Családapaként, településvezetőként döbbenten állok a kormány tehetetlensége előtt, s elképedve hallgatom, miket hablatyol össze felelőtlenül Gyurcsány. Az ország a vesztébe rohan, s vak, aki ezt nem látja, vagy nem akarja tudomásul venni. Csak a jobboldal segíthet, ezért a médiának is nagy felelőssége van abban, hogy felrázza az embereket, és részletesen tájékoztassa őket arról, mekkora bajban is vagyunk" - ostorozta a sajtó képviselőit Bodó Imre, a Fidesz országgyűlési képviselője azon a sajtótájékoztatón, amelyen Kalmár Ferenccel, a KDNP szegedi frakcióvezetőjével a Botka-klikk kirakatpolitikájáról és a szegedi vezetés húsbavágó látszatintézkedéseiről rántották le a leplet.

Bodó

szerint a kormánynak nincs gazdaságpolitikája, a mostani Bokros-csomag a négyzeten, és arról szól, kitől mennyit vegyenek majd el: 10 milliárdot a rokkantnyugdíjasoktól, 20 milliárdot a gázártámogatásban részesülőktől, 30 milliárdot a gyógyszertámogatásokon akarnak megspórolni, 33 milliárdot az agrártámogatásokon stb. A több mint 200 milliárdot a mi zsebünkből emelik ki. "Ezek az intézkedések legkorábban júliusban, esetleg január 1-jén lépnek majd életbe, holott azonnal kellene cselekedni, amíg nem késő" - figyelmeztetett Bodó. Az ország helyzetéhez hasonló állapotok uralkodnak Szegeden is. "Nem tudjuk, hogy a város 20 milliárdos hitelének mennyi a devizahitel-tartalma, átváltották-e, és mennyivel gyarapodott az összeg a gyenge forintárfolyam miatt" - mondta Kalmár. Milliárdos látványberuházások folynak, amelyet csak arra jók, hogy a választások előtt ünnepélyesen át lehessen vágni a szalagot. A példák sora rendkívül hosszú: a II. kórházat másfél milliárdért előbb felújítják, majd leépítik. 300 millióért fejlesztik a Ligetfürdőt, majd 3 évvel a beruházás után elcsákányozzák a fejlesztés egy részét. Középiskolai sportosztály indítására nincs pénz, miközben súlyos milliókért mindenáron el akarják mozdítani helyéről a Lófaraként ismert hősi emlékművet. 4 évvel ezelőtt felújították és átrendezték a Rókusi krt. - Kisteleki E. u. kereszteződését 85 millióért, most megint feldúlják és újracsinálják az egészet. Gyurcsányék a magyar államot bontják le, adják el, herdálják szét, Szegeden az önkormányzati intézményrendszerrel teszi ugyanezt a Botka-klikk - olvasható a tájékoztatóban. Mindezek után a média egy részében még mindig folyik a maszatolás, hogy állítólag nem tudni, ki a felelős mindezért. "Magyarország 1929 óta, a nagy világválság óta nem volt ilyen súlyos helyzetben, s most már egyértelmű, ki az, aki csődbe viszi a gazdasággal együtt az országot is" -hangzott el a sajtótájékoztatón. "Ideje megálljt parancsolni, mert sokba fog ez kerülni mindannyiunknak."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.