Gyurcsány az országot, a Botka-klikk Szegedet bontja le

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Magyarország a vesztébe rohan


“Családapaként, településvezetőként döbbenten állok a kormány tehetetlensége előtt, s elképedve hallgatom, miket hablatyol össze felelőtlenül Gyurcsány. Az ország a vesztébe rohan, s vak, aki ezt nem látja, vagy nem akarja tudomásul venni. Csak a jobboldal segíthet, ezért a médiának is nagy felelőssége van abban, hogy felrázza az embereket, és részletesen tájékoztassa őket arról, mekkora bajban is vagyunk” – ostorozta a sajtó képviselőit Bodó Imre, a Fidesz országgyűlési képviselője azon a sajtótájékoztatón, amelyen Kalmár Ferenccel, a KDNP szegedi frakcióvezetőjével a Botka-klikk kirakatpolitikájáról és a szegedi vezetés húsbavágó látszatintézkedéseiről rántották le a leplet.

Bodó szerint a kormánynak nincs gazdaságpolitikája, a mostani Bokros-csomag a négyzeten, és arról szól, kitől mennyit vegyenek majd el: 10 milliárdot a rokkantnyugdíjasoktól, 20 milliárdot a gázártámogatásban részesülőktől, 30 milliárdot a gyógyszertámogatásokon akarnak megspórolni, 33 milliárdot az agrártámogatásokon stb. A több mint 200 milliárdot a mi zsebünkből emelik ki. “Ezek az intézkedések legkorábban júliusban, esetleg január 1-jén lépnek majd életbe, holott azonnal kellene cselekedni, amíg nem késő” – figyelmeztetett Bodó.

Az ország helyzetéhez hasonló állapotok uralkodnak Szegeden is. “Nem tudjuk, hogy a város 20 milliárdos hitelének mennyi a devizahitel-tartalma, átváltották-e, és mennyivel gyarapodott az összeg a gyenge forintárfolyam miatt” – mondta Kalmár. Milliárdos látványberuházások folynak, amelyet csak arra jók, hogy a választások előtt ünnepélyesen át lehessen vágni a szalagot. A példák sora rendkívül hosszú: a II. kórházat másfél milliárdért előbb felújítják, majd leépítik. 300 millióért fejlesztik a Ligetfürdőt, majd 3 évvel a beruházás után elcsákányozzák a fejlesztés egy részét. Középiskolai sportosztály indítására nincs pénz, miközben súlyos milliókért mindenáron el akarják mozdítani helyéről a Lófaraként ismert hősi emlékművet. 4 évvel ezelőtt felújították és átrendezték a Rókusi krt. – Kisteleki E. u. kereszteződését 85 millióért, most megint feldúlják és újracsinálják az egészet. Gyurcsányék a magyar államot bontják le, adják el, herdálják szét, Szegeden az önkormányzati intézményrendszerrel teszi ugyanezt a Botka-klikk – olvasható a tájékoztatóban.

Mindezek után a média egy részében még mindig folyik a maszatolás, hogy állítólag nem tudni, ki a felelős mindezért.

“Magyarország 1929 óta, a nagy világválság óta nem volt ilyen súlyos helyzetben, s most már egyértelmű, ki az, aki csődbe viszi a gazdasággal együtt az országot is” -hangzott el a sajtótájékoztatón. “Ideje megálljt parancsolni, mert sokba fog ez kerülni mindannyiunknak.”

Előző sztori

Botka a száz legnagyobb adózót tájékoztatta

Következő sztori

Jól küzdött a Tisza Volán a Szolnok ellen – videóval