Közélet

Falugondnokok tanácskoztak a Megyeházán

Falugondnokok tanácskoztak a Megyeházán

2009. február 25., szerda
Falugondnokok tanácskoztak a Megyeházán

„A falu szíve a falugondnok..."

Együtt - egymásért és a kistelepüléseken, tanyákon élőkért - így lehetne összegezni a falugondnokok mai találkozóját, amelynek a Megyeháza adott otthont. Mintegy 80 szakember tanácskozott a legfrissebb szakmai információkról, pályázati lehetőségekről, bemutatkozott a Csongrád Megyei Önkormányzat egyik szociális intézménye és az új szolgálatok is - tájékoztatott a Csongrád Megyei Közgyűlés Sajtószolgálata.

1997 óta évente 4 alkalommal ülnek össze a falugondnokok, akiket Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest megyében a Falugondnokok Duna-Tisza közi Egyesülete fog össze. Ma Szegeden Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyei települések polgármesterei, falu- és tanyagondnokai, jegyzői, intézményvezetői találkoztak egymással - mintegy nyolcvanan. Őket a Csongrád Megyei Önkormányzat látta vendégül. A tanácskozást köszöntő

Magyar Anna

,

a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke arról beszélt, hogy a bizalomra épülő kapcsolat a legfontosabb a falugondnokok munkájában. Egy olyan kapcsolat a külvilággal, az emberekkel, az ellátó rendszerekkel, egymással, ami jóban és rosszban egyaránt nélkülözhetetlen. Mint fogalmazott: „Ha a polgármester a falu esze, a falugondnok a falu szíve kell legyen."

Csörszné Zelenák Katalin,

az Egyesület ügyvezetője kifejezetten sikeresnek ítélte a tanácskozást, amelyen közvetlen szakmai információkhoz jutottak a résztvevők. A szakemberek megismerkedtek a Csongrád Megyei Önkormányzat Aranysziget Otthonával és bemutatkozott például Kövegy, Óföldeák és Nagymágocs most induló tanyagondnoki szolgálata is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.