Beiktatták az új Csongrád megyei főjegyzőt

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

„Legszívesebben magamhoz adnék használati utasítást”- ezzel a gondolattal köszöntötte kollégáit az új megyei főjegyző. Kovalcsik Andrea azt szeretné, hogy az elmúlt években megszerzett tapasztalatait, tudását közösen tudják hasznosítani a megye érdekében. A távozó főjegyzőt, Csonkáné Balda Ilonát a közgyűlési elnök, Magyar Anna a hivatal dolgozói nevében egy csokor virággal és ajándékkal búcsúztatta – tájékoztatott a Csongrád Megyei Közgyűlés Sajtószolgálata.

Megköszönte a leköszönő főjegyző, Csonkáné Balda Ilona munkáját Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke. A távozó főjegyző, aki másfél évig töltötte be ezt a tisztséget, kollégái munkáját méltatta, és elmondta, a gazdasági problémák miatt sok nehéz helyzetet kellett megoldaniuk, ám mindenki részt vett a munkában, és ez most is, és a jövőben is kamatozik.

A hivatalos beiktatáson az új megyei főjegyző a csapatmunka fontosságáról beszélt, mint fogalmazott, legszívesebben magához adna használati utasítást. Kovalcsik Andrea magas színvonalú szakmai műhelynek tartja a Csongrád Megyei Önkormányzat Hivatalát, és reméli, hogy a kollégákkal közösen, együttműködve tovább öregbíthetik a Hivatal jó hírét. A ceremónia végén minden munkatársa gratulált a kinevezéshez az új főjegyzőnek.

Kovalcsik Andrea 1986-ban végzett a Szegedi Tudományegyetem jogi karán. 1992-ben tette le a szakvizsgát, majd ügyvédként dolgozott. 2000-től 8 évig a Közigazgatási Hivatalban dolgozott, először a hatósági osztályon, majd a fogyasztóvédelemnél. Férje szintén ügyvéd, három gyermekük van.

Előző sztori

Élménypedagógiával a gyermekotthonok lakóiért

Következő sztori

Pavarotti, Obama és Puskás a Rákóczi téren