Novemberi Szerencsenapok Extra

SZTE-Szedeák: Rajt a második szakaszban

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Visszavágni a debreceni vereségért!

Óévzárás ide, újévköszöntés oda, az SZTE-Szedeák férfikosárlabdázói nem engedhették el magukat az utóbbi napokban: szombaton ugyanis már bajnoki találkozón kell pályára lépniük az NB I/B Keleti csoportjában. A 12. kör következik, azaz kezdődik a második szakasz a pontvadászatban. Az első rész nem egészen úgy sikerült, ahogy arról a szegediek álmodtak, ám itt a második felvonás: lehet, sőt, kell is javítani!

Szeged legjobb csapatai közül az SZTE-Szedeákot láthatják először a pályán a 2009. évben a Tisza-parti sportrajongók: Bonifert Domonkos tanítványai szombaton 18 órától a Debreceni Egyetem KE II. együttesét fogadják az újszegedi sportcsarnokban. Az „egyetemi rangadó” tétje nem kicsi: a hazai gárdának bőven van törlesztenivalója a január 3-i látogatóval szemben.

Szeptember 13-án, a Keleti csoport nyitófordulójában az SZTE-Szedeák csupán egy negyeden át tudta tartani a lépést a DEKE II.-vel, s végül 85-49-re alulmaradt a hajdúságiakkal szemben. Az ellenfél honlapjának értékelése szerint a debreceniek akkor elsősorban fizikálisan kerekedtek a Szeged fölé, meg kell azonban jegyeznünk, a másik oldal abban jelölte meg a sima vereség okát, hogy viszonylag sok új játékos érkezett a nyáron az SZTE-Szedeákba, s nekik még nem volt elegendő idejük a beilleszkedésre.

Azóta tíz-tíz bajnoki összecsapást vívott meg a két alakulat. Féltávnál az időközben edzőt is váltott SZTE-Szedeák a 9. helyen áll négy győzelemmel és hét vereséggel, míg a pontosan ugyanilyen mérleggel rendelkező debreceniek csupán egyetlen hellyel múlják felül a Bonifert-legénységet. Trényiék tehát előzhetnek, amennyiben sikerül visszavágniuk a csúfos őszi fiaskóért. A tabella jelenlegi állása szerint egyik együttesnek sincs egyébként már túl sok esélye arra, hogy a legjobb négy között zárjon, azaz kvalifikálja magát az NB I/B negyeddöntőjére, azonban ahhoz, hogy minél jobb helyen fejezzék majd be a 2008/2009-es szezont, hatalmas lökést adhat a malacsültes-pezsgős szilvesztert és az új esztendő kezdetét megkoronázó szombati győzelem.

A szegedi fiúknak az utóbbi hazai fellépéseik során komoly erőt kölcsönzött a közönség buzdítása, így azt remélik, ezúttal is népes és hangos tábor repíti majd őket a siker felé.

Emlékeztetőül az őszi összecsapás jegyzőkönyve:

Az NB I/B Keleti csoport 1. fordulójában: DEKE II. – SZTE-Szedeák 85-49 (19-17, 18-7, 27-8, 21-17).

DEKE II.: Erdei 15/3, Balogh A. 8/6, Varró 3/3, Takács 14, Szabó T. 11. Cserék: Kaluha 7, Kóthay 1, Ambrusz 8, Hegedűs K., Kovács I. 8, Vas V. 2, Gorácz 8/6. Edző: Váczi Péter.

SZTE-Szedeák: Rezák 11, Simándi 7, Fülöp, Kovács A. 7/3, Trényi 13. Csere: Magyar 3, Varga M., Blahó 2, Mészáros, Varga D. 1, Széll 5/3, Szabad. Edző: Nyilas István.

Előző sztori

Lélekkel főzni

Default thumbnail
Következő sztori

Szombat-vasárnap: csöndes hétvége

Legutóbbi hasonló cikkek