Írjon nekünk

Szórakozás

Péntek: Figaro házassága – operabemutató és 3D vetítés a Belvárosi Moziban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Eseménydús napnak nézünk elébe pénteken. Délelőtt és délután is lesz matiné a színházban, ám a nap fénypontja a kisszínházi operabemutató. Mozart vígoperáját, a Figaro házasságát játsszák pénteken először – és természetesen még sokszor. A bábszínházban is felragyog a Napsugár délután, a jogi karon pedig jótékony hölgyek klubjába várják az érdeklődőket – nemcsak hölgyeket. Két rendezvényt kínál pénteken délután a Nemzetiségek Háza. A nap második nagy eseménye: megnyílik a felújított Zsigmond Vilmos terem a Belvárosi Moziban, pénteken délután este először 3D vetítés, a U2 koncertfilmje. Buliban is bőven akad választék péntek estére – a disco, jazz vagy karaoke-bulik rajongói egyaránt találnak kedvükre valót.

Figaro házassága – vígopera-bemutató a színházban

A Kisszínházban pénteken este 19 órakor Mozart: Figaro házassága – bemutató előadás. Wolfgang Amadeus Mozart operáját Beaumarchais színművéből a kivételes tehetségű librettista, Lorenzo da Ponte közreműködésével írta. A darab ősbemutatója 1786-ban volt Bécsben. A vígopera négy felvonásban, két részben egy őrült nap története Mozart zseniális zenéjével. Egy esküvő, amely sehogyan sem akar összejönni, egy kéjvágyó gróf, aki megrögzötten hűtlen, ám mániákusan féltékeny a feleségére, egy apród, aki minden nőtől izgalomba jön, egy fiatal férjre vágyó vénlány és sok más, vágyainak kiszolgáltatott, esendően vicces ember, az operatörténet legbonyolultabb, legszórakoztatóbb, legemberibb művében. Közreműködik: a Szegedi Szimfonikus Zenekar és a Szegedi Nemzeti Színház Énekkara. Vezényel: Pál Tamás, Kardos Gábor, Koczka Ferenc. Rendező: Anger Ferenc. A bemutatóra a Nemzeti Premier 2. bérlet érvényes.

A Nagyszínházban pénteken délelőtt 10 órakor és délután 14 órakor A diótörő – zenés családi mesejáték. Délelőtt a Füles bérlet, délután a Vidor bérlet érvényes.

A Kövér Béla Bábszínházban pénteken délután fél 3-kor Napsugár, a Tündérkert bérlet érvényes. Jegyek válthatók a pénztárnál, az előadások kezdete előtt fél órával. A jegyár egységesen 650 Ft.

ZONTA Klub a Jogi Karon

A SZTE Állam- és Jogtudományi Kar 3. emeleti Társalgójában (Tisza Lajos krt.54.) pénteken 18 órakor ZONTA Klub. A Zonta International Clubot 1919-ben, az USA-ban, Buffalo-ban alapították. Sioux indián szimbólumokból álló jelvényében öt morális fogalom tükröződik: fény, összefogás, szolgálat, védelem, megbízhatóság. A ZONTA világszervezet a professzionális életben felelős, vezető beosztásban lévő nőket fog össze. Célja a nők társadalmi és szakmai helyzetének javítása, a hátrányos helyzetű családok,és rászorulók anyagi támogatása, valamint az ifjúság egészségvédelme.
A ZONTA tagjai önkéntes alapon, társadalmi munkában végzik tevékenységüket. A működéshez szükséges anyagi fedezetet saját maguk teremtik elő különböző jótékonysági akcióik során, és szívesen fogadnak adományokat is. A szegedi klub 15 éves. Vendégek: Kassai Zsuzsa alapító tag, Rudinszki Petrik Erzsébet, a magyarországi Zonta területi igazgatója, Körtvélyesiné Mátrai Edit. Házigazda: Mihály Illés, a Szeged és Térsége Turisztikai Non-profit Kft. ügyvezető igazgatója.

A Nemzetiségek Házának rendezvényei

A Nemzetiségek Házában (Osztróvszky u. 6.) pénteken délután két rendezvényre is várják az érdeklődőket. 16 órakor a Gyulaiak baráti körének összejövetelét, 17 órakor pedig a Szegedi Örmény Önkormányzat és a Délmagyarországi Örmény Kulturális Egyesület összejövetelét tartják.

Moziműsorok

A Grand Caféban pénteken:
19 órakor: Párizs, szeretlek! (Paris, je t’aime), feliratos svájci-francia szkeccsfilm.
21 órakor: Vicky Cristina Barcelona, feliratos, amerikai-spanyol vígjáték, rendező: Woody Allen.

A Belvárosi Mozi pénteki műsora:

A Zsigmond Vilmos teremben:
A felújított teremben pénteken először 3D vetítés!
14, 16, 18, 20 és 22 órától: U2 3D – színes amerikai koncertfilm, rendező: Mark Pellington, Catherine Owens. A világ legelső, 2007-ban élőben felvett digitális 3D filmje egyedül álló háromdimenziós élmény, amely a nézőit a világ leghíresebb zenekarának egy óriás koncertjére repíti el. A digitális 3D képi világ és a sokcsatornás surround hang egyesítése egy élő U2 koncert eksztázisával, amelyet a dél-amerikai “Vertigo” koncertjük utolsó állomásán vettek fel, egy olyan felejthetetlen atmoszférát teremt, amelyet eddig még sem koncert film, sem pedig 3D-produkció nem volt képes. Mi lehetne nagyobb élmény egy valódi rajongónak, mint fent állni a színpadon Bono és a többiek mellett, miközben hömpölyög a zene és a tömeg? A filmkészítés egy új dimenzióját nyitva meg, a U2 3D egy felejthetetlen utazásra viszi el nézőit.

A Balázs Béla teremben:
15.45-kor, 18 órakor és 20.15-kor Control – színes, feliratos angol dráma. Rendező: Anton Corbijn.

A Csőke József teremben:
16.15-kor: Trópusi vihar – színes, szinkronizált amerikai vígjáték, Rendező: Ben Stiller.
18.30-kor Vadászkutyák (Jagdhunde) – német romantikus filmdráma, rendező: Ann-Kristin Reyels.
20.45-kor Kínzó együttlét – színes feliratos német filmdráma.

Péntek esti bulik

A SZOTE Klubban pénteken 22 órakor Diszkó Láz – Lemezlovas: Novák.
A Centrál Kávézó és Retro Clubban (Széchenyi tér 3.) pénteken este Pótszilveszter.
A H2O Clubban (Felső Tiszapart, Vízitelep) pénteken este Karaoke Házibuli. Fellép: DJ Sindel. A belépés ingyenes.
A Jazz Kocsmában (Kálmány Lajos u. 14.) péntek este Váczi Dániel Trió muzsikál.
A Port Royalban (Stefánia 4.) pénteken 21 órától Zwack Maximillian Night. Fellép: Rouge. Asztalfoglalás telefonon: 62/547-988.

Szórakozás

Jason Derulo és Rudimental a SZIN sztárfellépői

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Visszatér Ákos és a Russkaja.

Tovább olvasom

Szórakozás

Elkészül a Jóbarátok egy külön epizódja a régi sztárokkal

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Egy epizód erejéig újra összeáll a Jóbarátok régi sztárszereposztása.

Tovább olvasom

Kultúra

Helló Ugar: fröccsből fesztivál a pusztában

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Az Anna and the Barbies zenekar táborának indult, majd folyamatosan bővült, idén pedig már 12 helyszínen több ezer embert várnak Ópusztaszerre, a Helló Ugar fesztiválra.

Tovább olvasom

Aktuál