/

Ónos eső – Sok végtagtörés Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotó: Gémes Sándor – SZEGEDma

Az átlagos többszörösére nőtt az elesésből adódó sérülések száma szerdán Szegeden, a betegeket jellemzően végtagtöréssel szállítják kórházba – tájékoztatta a szegedi egyetem traumatológiai klinikájának vezetője az MTI-t.

Simonka János Aurél elmondta, szerda délutánig a szokásosnál két és félszer, háromszor több, összesen tizenhét olyan pácienst kellett felvenniük a klinikára, akinek sérülése csak műtéttel orvosolható, és az egyszerűbben ellátható esetek száma is többszörösére nőtt.
A sérülések között a legtöbb a boka- és lábszártörés, de voltak olyan betegek, akik könyökükön vagy csuklójukon sérültek meg – tette hozzá.
Több tervezhető műtétet elhalasztottak, s párhuzamosan két orvos csoport is dolgozik a sérültek ellátásán – közölte a professzor.
A klinika vezetője elmondta, mivel számítani lehet rá, hogy később felfagynak az utak és újabb csapadék is várható éjszakára megerősítették az ügyeleti szolgálatot.
Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, kora délutánig Szegeden egy könnyű sérüléssel járó és hét személyi sérülés nélküli közlekedési baleset történt. Kisteleken volt még egy anyagi kárral járó baleset.s

Előző sztori

Nyomoz a rendőrség Mars tér ügyben

Következő sztori

A magas ló fara