Középdöntős a vb-n a magyar kéziválogatott

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Argentína elleni szerdai, 11 gólos győzelmével biztosította középdöntős helyét a 21. férfi kézilabda-világbajnokságon Magyarország nemzeti együttese. Csütörtökön az olimpiai bajnok Franciaország vár a négy szegedivel felálló Hajdu-együttesre.

Ausztrália és Románia legyőzése után a harmadik körben Szlovákia ellen az utolsó másodpercekben hullajtott el egy pontot a piros-fehér-zöld legénység, így a szerdai, Argentínával szembeni csatában már nem volt lehetőség a hibázásra. Először kapott lehetőséget a szövetségi kapitánytól Katzirz Dávid, így Puljezevics, Zubai és Herbert mellett a negyedik Pick Szeged-kézilabdás vált részesévé a magyar válogatott vb-szereplésének.

A dél-amerikai gárda ellen eddig legjobb teljesítményét nyújtotta Magyarország, legjobbjaink magabiztosan nyerték az ütközetet, s így már kiharcolták a középdöntős szereplés jogát. Csütörtökön 19 órakor az eddig százszázalékos franciák következnek. Annak a mérkőzésnek az eredményét mindenképpen magunkkal visszük majd, a kérdés már csak az, hogy a románok elleni győzelem vagy pedig a szlovákok elleni iksz jön még velünk. Előbbinek sokkal jobban örülnénk, így az utolsó körös román-szlovák derbin ezúttal a pickes Petreának, Ghioneának és társaiknak szorítunk.

A férfi kézilabda-vb A csoportjának 4. körében: Magyarország – Argentína 31-20 (17-8). Zubai Szabolcs 1 gólt szerzett, pályára lépett a szegedi Puljezevics, Katzirz és Herbert is.

A csoport állása az utolsó forduló előtt: 1. Franciaország 8 pont, 2. Magyarország 7, 3. Szlovákia 5, 4. Románia 4, 5. Argentína 0, 6. Ausztrália 0 pont.

Előző sztori

Magabiztos Szeviép-siker a Csata ellen

Következő sztori

Föld Órája 2009