Hatodik lett a vb-n a magyar kézilabda-válogatott

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

28-25-ös vereséget szenvedett Németországtól a magyar férfi kézilabda-válogatott, így a hatodik helyen zárta a 21. világbajnokságot Horvátországban. A magyar együttes szereplése semmiképpen sem okozott csalódást. Puljezevics Nenad utoljára húzta magára a magyar nemzeti mezt.

A csütörtök délután az 5. helyért lejátszott találkozón Hajdu János gárdája tizenöt percig tartotta a lépést a két évvel ezelőtti világbajnokság aranyérmesével, ezt követően sajnos hullámvölgybe kerültünk, s sikerült ellépniük a németeknek. A mieink hiába kapaszkodtak, a germánok a találkozó végéig megőrizték – három-hétgólos – előnyüket. A piros-fehér-zöldeknél Puljezevics kezdett a kapuban, őt a huszadik percben váltotta Fazekas – a Pick Szeged “Pukija” ezzel a mérkőzéssel vonult vissza a válogatottságtól.

A szegediek közül Zubai és Herbert lépett még pályára, előbbi egy találatot jegyzett. Katzirz Dávid ezúttal sem kapott lehetőséget a szövetségi kapitánytól.

21. férfi kézilabda-világbajnokság, az 5. helyért: Németország – Magyarország 28-25 (16-13).

Default thumbnail
Előző sztori

Megszólal a Weöres-tantestület: Megerőszakolt tények

Default thumbnail
Következő sztori

"Pörbölyországban" élünk

Legutóbbi hasonló cikkek