Három és fél évre ítélték a 33 milliót kicsaló szegedi férfit

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kedvező üzleti befektetés ígéretével több mint 33 millió forintot csalt ki ismerőseitől az a 32 esztendős férfi, akit csütörtökön jogerősen három és fél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla.

A büntetlen előéletű szegedi Vadlövő Árpád – aki tanárképző főiskolát és egyetemet is végzett, angol-orosz tanári és közgazdasági szakképzettséggel rendelkezik – 2000 és 2004 között ismerőseitől, barátaitól, és rajtuk keresztül korábban nem, vagy csak felületesen ismert emberektől kedvező üzleti befektetés ígéretével néhány százezer forinttól több millió forintig terjedő pénzösszegeket kért, az átvett pénz után a banki kamatot jelentősen meghaladó hozamot ígérve.
A sértettektől átvett pénznek csak egy részét fizette vissza, a legkorábban tévedésbe ejtett sértetteket 2002-től különféle okokra hivatkozva hitegette.
Ebben az időszakban a vádlott – bár több vállalkozásnak is tagja volt – olyan gazdasági tevékenységet nem folytatott, amelyekre hivatkozással a sértetteket tévedésbe ejtve pénzt kért, s nem rendelkezett olyan nagyságrendű legális jövedelemmel, ingatlannal sem, amely az általa kölcsönkért összegekre reális fedezetet jelentett volna. A vádlott ekkoriban folyamatosan anyagi nehézségekkel küzdött, pénzintézetektől hiteleket vett fel, törlesztési kötelezettségeit többnyire nem tudta teljesíteni.
A táblabíróság tizennyolc rendbeli csalás bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, s ezért halmazati büntetésül három év hat hónap börtönre ítélte. A bíróság kártérítés címén kamatok nélkül több mint 33 millió forint megfizetésére is kötelezte a férfit.

Előző sztori

Barcelona Gaudija, Makó Makovecze

Következő sztori

Péntek: a nap témája: Isten és ember viszonya, Európa és kereszténység