Csütörtök: Városházi beszélgetések és új filmek a mozikban

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csütörtökön akár egész délutánját is a Városházán töltheti az, aki elkötelezetten érdeklődik közügyeink iránt. Előbb MÁV vezetők társalognak – egymás közt – a vasút sorsáról, majd Botka László polgármester a Díszteremben ígér szebb jövőt 2009-re. Érdemes odamenni, talán egy-két kérdést mi is feltehetünk… Két matinéval vár a Nagyszínház, a bábszínház is játszik délelőtt meg délután, és a manapság oly vitatott, ám divatos alternatív gyógymódokról hallhatunk az Életreform klubban. Mozirajongók, figyeljenek: vadonatúj műsor a mozikban, dráma, vígjáték Woody Allentől – és újra itt a Control! Annak, aki még bírja, estére több bulit is ajánlunk.

Színházi matinék és bábszínház

A Nagyszínházban csütörtökön délelőtt 10 órakor és délután 14 órakor A diótörő – zenés családi mesejáték. Délelőtt a Kanga bérlet, délután a Tudor bérlet érvényes.
A Kövér Béla Bábszínházban csütörtökön 10 órakor Sampucli, az irigy perselymalac. Az előadásra a Kerekerdő bérlet érvényes. Délután fél 3-kor Napsugár, a Szilvásgombóc bérlet érvényes. Jegyek válthatók a pénztárnál, az előadások kezdete előtt fél órával. A jegyár egységesen 650 Ft.

Városházi beszélgetések

A Városháza Házasságkötő termében csütörtökön 15 órakor MÁV vezetők társalognak A MÁV aktuális helyzete és a várható fejlesztések címmel. Vendég: Heinczinger István MÁV Zrt. vezérigazgató, beszélgetőtársa Bosri István MÁV ny. főtanácsos. Az est házigazdája: Kaposvári Péter igazgató, MÁV területi képviselő.
A Városháza Dísztermében csütörtökön 17 órakor Szeged 2009 címmel Tráser László újságíró beszélget Botka László polgármesterrel.

Életreform klub

A Somogyi-könyvtár Szőregi fiókkönyvtárában csütörtökön 18 órakor Alternatív gyógymódok, energiakezelések címmel Bugya Jánosné előadását hallhatjuk az Életreform klubban.

Moziműsorok

A Grand Caféban csütörtökön:
19 órakor: Párizs, szeretlek! (Paris, je t’aime), feliratos svájci-francia szkeccsfilm.
21 órakor: Vicky Cristina Barcelona, feliratos, amerikai-spanyol vígjáték, rendező: Woody Allen.

A Belvárosi Mozi csütörtöki műsora:

A Balázs Béla teremben:
15.45-kor, 18 órakor és 20.15-kor Control – színes, feliratos angol dráma. Az film a ’70-es évek végén befutott posztpunk zenekar, a Joy Division énekesének és dalszövegírójának tragikusan rövid életét dolgozza fel. Ian Curtis mindössze 23 éves volt, amikor öngyilkosságot követett el. A filmet Anton Corbijn rendezte, akinek ez az első játékfilmje. A világ egyik legkiválóbb „rockfotósa” a Depeche Mode és a U2 zenekaroknak rendezett klipjeivel írta be magát a zenetörténelembe.

A Csőke József teremben:
16.15-kor: Trópusi vihar – színes, szinkronizált amerikai vígjáték, Rendező: Ben Stiller. Ben Stiller, Jack Black és Robert Downey Jr. olyan filmsztárokat alakítanak ebben az akcióvígjátékban, akik egy szuperdrága háborús filmet forgatnak eredeti helyszíneken. Csakhogy az elszabadult költségvetés miatt a stúdió kihátrál a film mögül, viszont a frusztrált rendező úgy dönt, folytatja a forgatást. Stábját a délkelet-ázsiai dzsungel közepébe vezeti, ahol igazi rosszfiúkkal találják szembe magukat…
18.30-kor Vadászkutyák (Jagdhunde) – német romantikus filmdráma, rendező: Ann-Kristin Reyels.
20.45-kor Kínzó együttlét – színes feliratos német filmdráma. Hétköznapi történet a mindennapi rutinná váló erőszakról, arról, hogy miért könnyebb ütni, mint beszélgetni. A Hoffmann család egy tipikus, 40-es éveit taposó, Essenben élő pár. Mindkét gyerekük diák. Anne csak a munkájával törődő tanárnő, férje, Georg rendőrtiszt, aki nyugodt és hatékony, de nem igazán érdekli karrierje. Olyanok, mint sok millió másik család. Egészen addig a napig, amíg Anne erőszakossá nem válik. Áldozata, pedig nem más, mint Georg…

Csütörtök esti bulik

A SZOTE Klubban csütörtökön 22 órakor Észhelyzet Patkós doktorral.
A Garaboncziás Borozóban csütörtökön 20 órakor Nightrain, Medicine Roxx. A belépés ingyenes.
Az Ikon Caffé&Lounge-ban (Kárász u. 9.) csütörtök este Rádió+ Lounge Bar – a legnagyobb lounge és chill out zenék válogatása. Fellép: Száraz Ferenc.

Előző sztori

A hét kérdése: Hányat lép a lovas szobor?

Következő sztori

Nyomoz a rendőrség Mars tér ügyben