A Tápé és az FK ellen játszik a hétvégén a Tisza Volán

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotó: Gémes Sándor

Január 12-e óta tart a Tisza Volán SC labdarúgócsapatának felkészülése: szombattól végre edzőmérkőzések is megtörik a tréningek sorát. Szombaton a Tápé ellen láthatjuk Móroczéket, vasárnap az FK 1899 Szeged elleni kék-fekete szegedi rangadó következik. A SZEGEDma.hu természetesen mindkét összecsapásról beszámol majd.

Három hét kemény munka után végre éles megmérettetés következik a volános fiatalok számára: az NB III Alföld csoport 8. helyén telelő szegedi alakulat megkezdi felkészülési találkozóinak március 4-éig tartó sorozatát. Mivel a korábban beharangozott orosházi teremtornára egyelőre nem kerül sor, szombaton 15 órakor a Tápét fogadják a Buchholcz-tanítványok a Felső Tisza parton, vasárnap 11 órától pedig ugyanott a megyei III. osztályú FK 1899 Szeged ellen vívnak vérbeli kék-fekete rangadót. (Ez esetben is változás történt az eredeti programhoz képest, hiszen a Tótkomlós helyett ugrottak be Hüvös Gábor legényei.)

“Gőzerővel készülünk a március 7-én esedékes bajnoki rajtra, jövő héttől heti hét edzés vár a társaságra. Örömünkre többen jelentkeztek, hogy nálunk szeretnék folytatni pályafutásukat – látszik a rendezett háttér és az őszi sikerek hatása. Összesen 33 labdarúgóval készülünk, közülük néhányan majd lemorzsolódnak, de nem kell túl sok játékost elengednünk, hiszen a keret tagjainak többsége még a korosztályos gárdáinkban is lehetőséget kaphat. Elmondhatom, valamennyi futballista maximálisa erőbedobással dolgozta végig az elmúlt három hetet, le a kalappal a srácok előtt! Egyelőre a rengeteg futás és fizikai erősítés dominál a felkészülésben, de sok játékkal igyekeztem színesíteni a tréningeket. Mostantól kezdve keddenként és csütörtökönként lesz majd két edzés: ezeken a napokon egyrészt a technikai hiányosságok leküzdésére, a technikai képzésre, másrészt a taktikai jellegű feladatokra helyezzük a hangsúlyt. Eljutottunk odáig, hogy szinte minden posztra két-három ember áll rendelkezésemre, az edzőmeccseken lehet majd bizonyítani” – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak Buchholcz Gábor. A vezetőedző hozzátette: a műfű végig nagyszerű lehetőséget biztosított számukra, mivel mind a januári fagyban, mind az utóbbi napok esőzései közepette adott volt a lehetőség a tréningekre. A megfázást úgy igyekeznek elkerülni a fiúk, hogy a gyakorlás után azonnal forró teával szolgálják ki magukat az öltözőben…

Az átigazolási időszak február 20-áig tart, így az érkezőkről és a távozókról pontosat még lehetetlen mondani, ám az aktuális híreket természetesen megosztjuk olvasóinkkal.

Ezek szerint visszatér a Volánba Dorozsmáról a kapus Vasas Gábor és a védő Búzási Péter, ide tart az ugyancsak dorozsmai támadó, Szabó Tamás; a csatár Füle Mátyás Maglódról, az ugyancsak támadó szellemű Harmos Zsolt Tiszaszigetről kerülhet vissza. A Volán már ősszel környékezgette az Újszentiván 1989-es születésű reménységét, Drágity Dusánt, aki jelenleg szintén a kék-feketékkel készül.

Ami a távozókat illeti, Papp Ádám Szőregre, Reguli Máté Balástyára vagy Szőregre mehet kölcsönbe, Vida Gergő viszont a korábbi hírekkel ellentétben Szegeden képzeli el jövőjét. Makóra tehát nem megy a védő, az viszont elképzelhető, hogy a DVTK NB I-es csapatának új mestere, Gálhidi György legalább néhány gyakorlásra Miskolcra rendeli a Tisza partján kölcsönben lévő játékost.

Buchholcz Gábor úgy tervezi, a következő két hét összecsapásain mindenkinek legalább egy félidőnyi játéklehetőséget ad, nem kell tehát sűrű “rotálásra” számítani. A mester a technikai és taktikai képességek mellett a küzdeni tudást figyeli majd megkülönböztetett figyelemmel – különösen az újakról, illetve az utánpótlásból felkerülőkről szeretné tudni, ki milyen versenyzőalkat.

Mindezek tükrében szombaton 15 órakor a következő tizenegy futhat ki a Tápé ellen: Czirják – Búzási, Grünwald, Vida, Szabó A.Szilágyi, HerczegFrank, Beretka, HarmosKazi.

A vasárnap 11 órakor tartó kék-fekete derbin azok játsszák majd a főszerepet, akik szombaton nem rúghatnak labdába. A vérbeli csatát Buchholcz Gábor is nagy izgalommal várja: Ha minden igaz, az ellenfelünknél bemutatkozhat ‘menedzseltem’, Kránicz István, az élő legenda – az ő megszerzése az osztályváltással egyenlő az FK számára” – így a Volán vezetőedzője.

Mint ahogy azt olvasóink eddig már megszokhatták, a SZEGEDma.hu mindkét találkozóról, illetve a további edzőmeccsekről is részletes beszámolóval jelentkezik majd a hétvége folyamán.

Előző sztori

A Fizika Napja a Szegedi Tudományegyetemen

Következő sztori

A hét kérdése: Seres Mária versenyfutása az idővel