A Nagykálló ellen folytatja harcát az SZTE-Szedeák

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotó: Gémes Sándor

Hétvégén a 14. forduló következik a férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoportjában. Ismét fontos mérkőzés vár az SZTE-Szedeákra, hiszen a körbeverések következtében a negyediktől a tizedik helyig igen nagy a tömörülés. A szombati látogató Nagykálló eddig két meccsel nyert többet, mint a Tisza-partiak, s ősszel hazai pályán sikerült felülmúlnia Trényiéket. A cél nem is lehet más, mint a visszavágás!

Bár még kilenc forduló hátravan a Keleti csoport alapszakaszából, máris hatalmas a harc az NB I/B-s negyeddöntőt érő első négy, valamint a középmezőny további rájátszására jogosító ötödik-nyolcadik helyért. A Salgótarján, az Eger és a Baja kicsit ellépett a mezőnytől, de a hét győzelemmel a negyedik helyen tanyázó Óbudai Kaszások és a négy győzelemmel tizedik Debrecen közötti térben fokozatosak a helycserék, gyakorlatilag még bármi előfordulhat. Óriási jelentősége lesz tehát a nagyszerű hajrának, egy-egy bravúrgyőzelemnek!

Ezért is sajnálja egy csöppet Bonifert Domonkos, az SZTE-Szedeák vezetőedzője, hogy a múlt héten nem jött össze az igazi szenzáció, bár igen közel álltak hozzá: tartalékos együttese hosszabbítás után két ponttal veszített a listavezető Salgótarján otthonában. Mindenképpen biztató viszont, hogy végre idegenben is “versenyképesnek” mutatkoztak a szegediek, hiszen – szögezzük le – a bajnokságban eddig valamennyi fellépésük során vereséget szenvedtek, ha elhagyták a város határát. Az is igaz viszont, hogy az újszegedi arénában mindösszesen éppen a Salgótarján tudott győzni. Az SZTE-Szedeák mindezek tükrében 5/8-as mutatóval a nyolcadik, a vendég Nagykállói KE 7/6-os mutatóval az ötödik helyről várja a szombaton 18 órakor kezdődő összecsapást. Ősszel – némi meglepetésre – az esélytelenebbnek tartott Nagykálló 89-80-ra verte az egyetemistákat, akik arra készülnek, hogy nemes bosszút álljanak az ellenfélen.

Az SZTE-Szedeákban továbbra sem léphet pályára a center Kukla Zsolt, akinek még egy hónapig gipszben lesz a keze, s bár a találkozóig hazaérkezik kéthetes írországi tanulmányútjáról Trényi Imre, hosszabb kihagyása miatt őt sem tervezi bevetni a vezetőedző. Újra számíthat viszont Bonifert Domonkos Nagy Andrásra (képünkön fehér mezben), aki az elmúlt héten azért nem utazott társaival Salgótarjánba, mert a meccs napján volt a diplomaosztója a Szegedi Tudományegyetem jogi karán, ráadásul az a megtiszteltetés érte, hogy ő mondhatta az eskü szövegét. A SZEGEDma.hu szerkesztősége nevében ezúton is gratulálunk Dr. Nagynak!

“A szokott ritmusban készültünk a héten, pénteken még két edzés vár a társaságra. Kemény csatát várok a Nagykálló elleni mérkőzéstől, s nagyon fontos lenne, hogy győzni tudjunk, hiszen ebben az esetben megközelíthetnénk a tabellán ellenfelünket. Szombati vendégünk rutinos, harcedzett gárda, melyben több idősebb nyíregyházi, debreceni kosaras pattogtat, illetve a Nyíregyháza A csoportos csapatának magyarjaira is számíthat mesterük. Ha fegyelmezetten, nagy odafigyeléssel és elszántsággal játszunk, meglehet a siker, ugyanakkor biztos vagyok benne, nem lesz egyszerű a Nagykálló két vállra fektetése. Úgy érzem, s a múlt heti meccsünk is ezt mutatta, egyre jobban összeáll, egyre jobban összeérik az együttesem, hiszen a srácok kezdik megérteni, mikor mire van esély. Agresszív, fegyelmezett, kulturált kosárlabdával bárkit meg lehet verni ebben a csoportban, ha viszont lazán, félvállról vesszük a partikat, jönnek sorban a pofonok. Bízom benne, hogy szombaton is szebbik arcát mutatja az SZTE-Szedeák, s lelkes közönségünk buzdítása mellett tovább folytatjuk harcunkat az első négy hely valamelyikének elcsípéséért” – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak Bonifert Domonkos.

Még egyszer tehát: az SZTE-Szedeák – Nagykálló NB I/B csoportos férfi kosárlabda-mérkőzés szombaton 18 órakor kezdődik az újszegedi sportcsarnokban.

Emlékeztetőül az őszi jegyzőkönyv:

Az NB I/B Keleti csoport 3. fordulójában: Nagykálló – SZTE-Szedeák 89-80 (21-22, 18-13, 19-17, 31-28). Nagykálló, 50 néző. Vezette: Tisza A., Molnár Cs.
SZTE-Szedeák: Rezák 15/9, Magyar 6, Nagy A. 7/6, Kovács A. 25/9, Trényi 2. Csere: Kukla 13, Simándi 6/6, Varga M. 6/3, Blahó, Széll, Mészáros, Varga D. Edző: Nyilas István.

Előző sztori

„A MÁV nem veszteséges, hanem alulfinanszírozott”

Default thumbnail
Következő sztori

Százmilliós adócsalás ügyében született ítélet Szegeden

Legutóbbi hasonló cikkek