A hét kérdése: Hányat lép a lovas szobor?

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az elmúlt héten az orosz-ukrán gázvita, illetve az ehhez kapcsolódó európai korlátozások kapcsán arról kérdeztük Önöket, tartanak-e attól, hogy a lakossági gázfogyasztást is érinti majd a válság Magyarországon, ezúttal pedig a “Lófara-üggyel” kapcsolatos véleményükről érdeklődünk.

Gázvita: A többség tartott a lakossági korlátozástól

Olvasóink többsége úgy vélekedett az elmúlt héten, hogy a lakooságot is elérheti a gázfogyasztás korlátozása: 66 százalék volt az igenek, 34 százalék a nemek aránya a szavazás zárásakor. Közben egyébként a 80 százalékot is megközelítették az igenek, az utolsó napokban kezdtek kicsit “megnyugodni a kedélyek”, ahogy valamiféle kibontakozás látszott körvonalazódni az orosz-ukrán vitában.

Sakkoznak az emlékművel?

A SZEGEDma.hu több cikkben foglalkozott az elmúlt napokban a Reök-palota előtti tér a Belváros rehabilitációjának részeként tervezett rendezésével. Olvasóink megtudhatták – s írásaink nyomán a helyi napilap is foglalkozott a témával -, hogy az elkészített tervek szerint a tér átalakítása, kicsinosítása azzal járna együtt, hogy áthelyezik a 3. Honvéd Huszárezred hősi emlékművet. Arról is beszámoltunk, hogy az egyik tervező szerint szó sincs semmiféle építészeti botrányról ebben az esetben, majd pedig megírtuk, hogy városvédők és építészek is tiltakozásukat fejezik ki, az alpolgármester viszont nyilatkozat helyett csak annyit közölt velünk: portálunk szakmai kérdésből gerjeszt politikai ügyet.

Önök hogyan gondolkodnak? Elfogadhatónak tartják, hogy egy hősi emlékmű áthelyezését követelje meg egy tér átrendezése?

Szavazni a jobb oldali menüsorban található A hét kérdése rovatban lehet, s ugyanitt tekintheti meg azt is, hogyan, milyen százalékban oszlanak meg a vélemények az adott témában. Előre is köszönjük véleménynyilvánítását, s hogy ilyen módon is velünk szerkeszti a SZEGEDma.hu-t!

Előző sztori

Szegeden is segély helyett munka

Következő sztori

Csütörtök: Városházi beszélgetések és új filmek a mozikban