Közélet

A hét kérdése: Hányat lép a lovas szobor?

A hét kérdése: Hányat lép a lovas szobor?

2009. január 14., szerda
A hét kérdése: Hányat lép a lovas szobor?

Az elmúlt héten az orosz-ukrán gázvita, illetve az ehhez kapcsolódó európai korlátozások kapcsán arról kérdeztük Önöket, tartanak-e attól, hogy a lakossági gázfogyasztást is érinti majd a válság Magyarországon, ezúttal pedig a "Lófara-üggyel" kapcsolatos véleményükről érdeklődünk.

Gázvita: A többség tartott a lakossági korlátozástól

Olvasóink többsége úgy vélekedett az elmúlt héten, hogy a lakooságot is elérheti a gázfogyasztás korlátozása:

66 százalék volt az igenek, 34 százalék a nemek aránya

a szavazás zárásakor. Közben egyébként a 80 százalékot is megközelítették az igenek, az utolsó napokban kezdtek kicsit "megnyugodni a kedélyek", ahogy valamiféle kibontakozás látszott körvonalazódni az orosz-ukrán vitában.

Sakkoznak az emlékművel?

A SZEGEDma.hu több cikkben foglalkozott az elmúlt napokban a Reök-palota előtti tér a Belváros rehabilitációjának részeként tervezett rendezésével. Olvasóink megtudhatták - s írásaink nyomán a helyi napilap is foglalkozott a témával -, hogy az elkészített tervek szerint a tér átalakítása, kicsinosítása azzal járna együtt, hogy

áthelyezik a 3. Honvéd Huszárezred hősi emlékművet

. Arról is beszámoltunk, hogy az egyik tervező szerint

szó sincs semmiféle építészeti botrányról

ebben az esetben, majd pedig megírtuk, hogy

városvédők és építészek is tiltakozásukat fejezik ki

, az alpolgármester viszont nyilatkozat helyett csak annyit közölt velünk: portálunk szakmai kérdésből gerjeszt politikai ügyet. Önök hogyan gondolkodnak?

Elfogadhatónak tartják, hogy egy hősi emlékmű áthelyezését követelje meg egy tér átrendezése?

Szavazni a jobb oldali menüsorban található A hét kérdése rovatban lehet,

s ugyanitt tekintheti meg azt is, hogyan, milyen százalékban oszlanak meg a vélemények az adott témában. Előre is köszönjük véleménynyilvánítását, s hogy ilyen módon is velünk szerkeszti a SZEGEDma.hu-t!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.