2009: az Energia Éve Csongrád megyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csak januárban 500 milliós értékű pályázatot nyújtanak be

Meghirdette az Energia Évét 2009-re a Csongrád Megyei Önkormányzat. A kezdeményezést Sándor Attila, a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke jelentette be a Makói Oktatási Központ Szakképző Iskola és Kollégium Gépészeti Konferenciáján – tájékoztat a Csongrád Megyei Közgyűlés Sajtószolgálata.

Gazdaságilag és politikailag is nagyon fontos, hogy a fenntartható jövő érdekében ötvözzük az évezredes tudást és a jövő technikáit. Ezek adják a gondolkodásunk alapját – ennek jegyében hirdette meg az Energia Évét Csongrád megyében Sándor Attila. A közgyűlési elnök beszélt arról, hogy Magyarország gázfüggősége igen nagy mértékű, ráadásul az ellátás is bizonytalan – látva a nemzetközi helyzetet, az orosz-ukrán gázvitát. Ezen a helyzeten pedig nekünk magunknak kell változtatni.

Ezért csak az év első hónapjában 500 millió forint összértékű pályázatot nyújtunk be a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében, amelynek segítségével megvalósulhat az energetikai felújítás a Csongrád Megyei Önkormányzat nyolc intézményében – hat iskolában, a szentesi Dr. Bugyi István Kórház-rendelőintézetben, illetve a Rendezvényház Kht.-nál.” Hozzátette, ez után, márciusban az akkor újból megnyíló pályázati lehetőségek segítségével Csongrád megye összes szociális intézményében megvalósulhat a melegvíz napenergiával való előállítása.

Sándor Attila alelnök emellett felhívta a figyelmet a környezeti nevelés népszerűsítését célzó Megyezöld Napok 2009 programra is, amelyre még egy hétig lehet pályázatot beadni. Mint mondta, örül ennek a konferenciának, amely szintén arról szól, hogy az alternatív energiával kapcsolatos képzésekbe hogyan tud bekapcsolódni a gépészeti oktatás.

Előző sztori

Autófeltöréssel és betörésekkel gyanúsítják a 18 éves szegedi férfit

Következő sztori

Szmoghelyzet – feloldják a korlátozásokat Szegeden