Pénzbüntetésre ítélték a lakótársát bántalmazó ásotthalmi férfit

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szóváltás után kétszer megütötte lakótársát egy ásotthalmi férfi, a sértett a sérülések szövődményeként fellépő tüdőgyulladásba egy hónap múlva belehalt. A vádlottat jogerősen 40 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla.

Az ítélet szerint a 49 esztendős, büntetlen előéletű, alkalmi munkákból élő vádlott öt éven át lakott egy ásotthalmi tanyán közös albérletben a későbbi sértettel, viszonyuk problémamentes volt. A napszámba menő vádlott 2007. június 8-án azt kérte lakótársától, hogy az esőtől elfektetett babot állítsa fel. Amikor este hazatért, látta, hogy a férfi nem végezte el a munkát, ezért felelősségre vonta. Szóváltás alakult ki közöttük, a tanya udvarán a vádlott ököllel orrtájékon ütötte a sértettet, majd a hasára is mért egy ütést.
A sértett felkelt a földről, és egyedül elindult a közeli buszforduló felé, ám az úton összeesett, néhány óra múlva a közelben lakók találták meg. A férfit a mentők kórházba szállították, ahol megműtötték, megrepedt lépét és veséjét eltávolították. A sértettnél azonban – a gondos orvosi ellátás ellenére – szövődményként kétoldali tüdőgyulladás alakult ki, ennek következtében a férfi július 6-én elhunyt.
A táblabíróság súlyos testi sértésben mondta ki bűnösnek a vádlottat, s ezért jogerősen 200 napi tétel – összesen 40 ezer forint – pénzbüntetéssel sújtotta.
Az ítélőtábla döntésével megváltoztatta az első fokon eljáró Csongrád Megyei Bíróság halált okozó testi sértés miatt három év szabadságvesztést kiszabó ítéletét, mivel álláspontja szerint nem áll fenn ok-okozati összefüggés a sértett halála és a bántalmazás között.

Előző sztori

MÁV: javult a helyzet a reggeli műszakváltás után

Következő sztori

A következő két évben 85 milliárd forint jut fejlesztésre a Dél-Alföldön