Magyarok Karácsonya Ópusztaszeren

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén második alkalommal rendezi meg Ópusztaszeren a Magyarok Karácsonyát az ÓNTE Kht., az eseményen Csongrád megye összes szociális intézményéből érkeznek vendégek, összesen körülbelül százharmincan. A rendezvénnyel a szervezők a nemzeti együvé tartozást szeretnék kifejezni és közvetíteni a sérült embertársainkról való gondoskodás fontosságát. A Magyarok Karácsonyán idén Mádl Dalma, a Nemzeti Együvé Tartozás Alapítvány elnöke és Jókai Anna, Kossuth-díjas írónő is részt vesz. Petrás Mária és Gaál András képzőművészek tárlatát pedig Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke és Döbrentei Kornél, író, költő, újságíró nyitja meg – tájékoztatott a Csongrád Megyei Közgyűlés Sajtószolgálata.

A december 13-án, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Rotundáján zajló esemény részletes program a következő:

10.30 – 11.00 Érkezés, a vendégek fogadása

11.00 – 11.45 A Feszty-körképnél Mádl Dalma, a Nemzeti Együvé Tartozás Alapítvány elnöke és Jókai Anna, Kossuth-díjas írónő ünnepi gondolatait hallgathatjuk meg a karácsonyról és az ahhoz fűződő fogalomkörről.

12.00 – 12.30 Petrás Mária és Gaál András képzőművészek tárlata nyílik meg az Attila teremben. A kiállításon köszöntő beszédet Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke mond majd, míg a tárlatot Döbrentei Kornél, író, költő, újságíró nyitja meg.

12.45 – 13.15 A Rotunda mellett, a karácsonyfánál berendezett élő betlehemnél dél-alföldi hagyományra épülő betlehemest adnak elő néprajzosok Tóth Antal vezetésével. Dudán játszik Nagy Gábor.

Előző sztori

Szombat-vasárnap: Advent harmadik vasárnapja – Luca napja

Következő sztori

Újabb pofon a határon túli magyaroknak