Dévai gyerekeket ajándékozott meg Csongrád megye

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Dévai gyerekeknek is jutott ajándék a Megye Karácsonyfája alól. A Böjte Csaba által létrehozott Dévai Szent Ferenc Alapítvány Gyermekotthonának kis lakói kapták a csomagokat, amelyeket Szegeden gyűjtöttek össze még az ünnep előtt – tudósít a Csongrád Megyei Közgyűlés Sajtószolgálata.

Az ajándéktárgyakat, játékokat, csokoládét, cukorkákat és tartós élelmiszert a hivatal munkatársai és óvodások, például Tiszaszigetről, Újszentivánról adták össze. A csomagokat a Megye Karácsonyfája alá gyűjtötték, onnan vitte azokat Erdélybe december 20-án Csáki Béla, az Elnöki Kabinet vezetője és Ruzsa Ildikó, a kabinet munkatársa.

Az ajándékokat Déván Böjte Csaba édesanyja és Feles Csaba, az alapítvány munkatársa vette át, mivel a szerzetes éppen Petrozsényben, egy új gyermekotthon megnyitásán vett részt.

A csomagokat akkor, karácsony előtt egy raktárba tették a többi adománnyal együtt, ami erdélyi és magyarországi magánszemélyektől érkezett hozzájuk. Majd az ünnep napján adták oda a kicsiknek. A meglepetés legalább 80-100 nehéz sorsú gyermek ünnepét tette egy picit szebbé Déván.

A Csongrád Megyei Önkormányzat ezúton kíván köszönetet mondani mindazoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy ez az ajándékozás megvalósulhasson – áll a megyei önkormányzat sajtóközleményében.

Default thumbnail
Előző sztori

Kedd-szerda: Szilveszter – operettgála és buli, buli, buli…

Következő sztori

„Újesztendő, vígságszerző…”

Legutóbbi hasonló cikkek