A pokol tornácán

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A pécsi kézigránátos gyilkosság óta igen nagy teher nehezedik a rendőrségre, mert „antirasszista” roma jogvédőknek elege lett, hogy a rendőrség igen korán kizárja a rasszista motívumokat, és a „jogvédők” egyike el is szólta magát a médiában, hogy szeretné, ha bebizonyosodna, hogy rasszista támadás történt. A Kiskunlacházán nyomozók sincsenek könnyebb helyzetben, mert ott fixa ideája mindenkinek, hogy a tettesek Pokolhegyen keresendők, és a lelki présen csak csavart egyet az, hogy a fáklyás tüntetésen megjelent a Magyar Gárda és a Gój Motorosok egyesület.

Kiskunlacházán gyermekgyilkosság történt. Megöltek egy tizenéves lányt. A polgármestertől kezdve a városlakók (nem roma) többsége úgy hiszi, az elkövetők a ráckevei pokolhegyi romatelepről valók. A polgárok sokezres fáklyás felvonuláson tiltakoztak a mindennapjaikat megkeserítő, hétköznapi erőszak ellen, amiért a főszónok, a polgármester a beszédében a romákat tette felelőssé.

A roma jogvédők perpillanat (még) csendben vannak. A molotovkoktélos támadások miatti aktivizálódásuk után ez tűnhet taktikai visszavonulásnak. Hallgatásuk beleegyezés lenne? Mert nekik is úgy tűnik, hogy romák az elkövetők? Ha így lenne, ha ez bebizonyosodna, a molotovkoktélos támadások feltételezett rasszista elkövetői utáni hajsza összeomolhat. Még akkoris, ha utóbb bebizonyosodnának rasszista motívumok. A pécsi kézigránátos gyilkosság óta igen nagy teher nehezedik a rendőrségre, mert „antirasszista” roma jogvédőknek elege lett, hogy a rendőrség igen korán kizárja a rasszista motívumokat, és a „jogvédők” egyike el is szólta magát a médiában, hogy szeretné, ha bebizonyosodna, hogy rasszista támadás történt. A Kiskunlacházán nyomozók sincsenek könnyebb helyzetben, mert ott fixa ideája mindenkinek, hogy a tettesek Pokolhegyen keresendők, és a lelki présen csak csavart egyet az, hogy a fáklyás tüntetésen megjelent a Magyar Gárda és a Gój Motorosok egyesület.

A Gójok persze nem emlegethetők egy lapon a Pokol Angyalaival, és a pokolhegyiek sem vettek részt a 2002-es „pokolhegyi csatában”, amikoris a lőfegyverekkel, késekkel és kardokkal felfegyverkezett Koszi-klán csapott össze egy rivális bandával, de szegecses bőrcumóknak, bőgő motoroknak, vasalt csizmáknak, kőzúzó metálnak, no meg a roma csetepatékból ismert késeknek, kisbaltáknak, gereblyéknek, ásóknak és kapáknak már a puszta gondolata is elég ahhoz, hogy egy ökölbe szorított kéz egyszer meg is lendüljön.

Sokan vannak, akik ha nem is halált, de vért azért szívesen látnának. If You Want Blood, You’v Got It – mondta volt az AC/DC. Ha vér kell, hát megkaptátok… Embörhalál lösz?

Popper Péter antijobboldali és Fidesz-ellenes pszichológus, Horn Gyula volt tanácsadója zsidó gárdát, roma radikálisok meg roma gárdákat látnának szívesen. A „polgárháború” kifejezése a napi politikai szótár része lett. Magam nem hiszek a polgárháborúban, de hát soha se mond, hogy soha, és az egyébként is átláthatatlan lelki tényezők kiszámíthatatlanok, mint az inflációs várakozás. Ha egyszer egyre többen inflációs várakozásra adják a fejüket, abból infláció lesz, és ha egyszer egyre többen gondolkodnak polgárháborúban a roma-magyar békés egymásmellettélés frontján, nem pediglen az elitek körében, akkor abból harci cselekmények lehetnek. Ezért is tartom farizeusnak a Magyar Gárda igazságbeszédét, miszerint ők eddig soha senkit nem bántottak, ami igaz is, csak hát ugye elég egyszer egy roma ökölnek vagy vasvillának egy pantomin merev gárdistán landolnia, és nyakamat teszem rá, hogy nekik, a gárdistáknak, a továbbiakban nem Mahatma Gandhi példája lebeg a szemük előtt az erőszakmentes ellenállásról. És akkor jöhet az AC/DC következő korongja, a Highway to Hell – Országút a pokolba…

Default thumbnail
Előző sztori

Hétfő: Színház az AIDS-ről és jótékonysági est

Default thumbnail
Következő sztori

Szegedi matematikusok bizonyítják a sejtést

Legutóbbi hasonló cikkek