Újra közönségtalálkozók a Reökben: Alföldi, Kuncze és még sokan mások

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A nyári Szegedi Szabadtéri Játékok sztárjaival rendezett közönségtalálkozók után ismét izgalmas beszélgetéseket ígér a Reök. A cél ezúttal is az, hogy a vendégek felfedjék az általában csak a bennfentesek számára ismert, érdekes alkotófolyamatok titkait. Most az Operaverseny és Fesztivál a Mezzo Televízióval előadásainak alkotói látogatnak el a kiállítóházba: a nézők megismerkedhetnek az operákkal, a rendezőkkel, koncepcióikkal, hallhatják az előadások keletkezésének körülményeit is – informál a Reök sajtóanyaga.

Ellátogat a Reök-be Alföldi Róbert, hazánk egyik legnépszerűbb színész-rendezője is, aki a fesztiválon Robert Ward A salemi boszorkányok című operáját állítja színpadra. Az előadás a New York-i bemutató után remek kritikát kapott a New York Times ítészétől, a rendező a legfontosabbnak ebből azt tartja, hogy az opera remekül működik színházi előadásként is. Alföldi szerint a zene segít abban, hogy kibontakozzon egy történet, létrejöjjön egy hangulatiság. A darab amerikai bemutatóján részt vett Bátyai Edina, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója is, aki szerint kortárs opera ellenére a zene nagyon jó, könnyen fogyasztható, Alföldi pedig olyan csodaszép képeket rendezett, melyeket méltán közvetíthet a Mezzo Televízió.

Michael Kunze korunk egyik legismertebb musicalírója a Raoul című opera megírásának kulisszatitkairól mesél majd a közönségtalálkozó résztvevőinek. Kunze írta többek között a Magyarországon is hatalmas sikerrel játszott Mozart és A vámpírok bálja című musicalek szövegét. “A Raoul lesz a második művem, melyet Szegeden mutatnak be, az Elizabeth-et a Szegedi Szabadtéri Játékok közönsége láthatta először. Fontos számomra, hogy a magyar zsidókat mentő Wallenbergről szóló első operám a városban, német-magyar koprodukcióban kerül színre” – vallja a szerző.

A közönségtalálkozók résztvevői egy kvíz kitöltésével két-két személyre szóló belépőt nyerhetnek az aznap esti előadásra. Az események 16 órakor kezdődnek, a moderátor Pál Tamás, a Szegedi Nemzeti Színház zenei vezetője lesz. A részvétel ingyenes.

Időpontok:

November 3-án az Adriana Lecouvreur kapcsán Michael Sturm rendező, Molnár Zsuzsa díszlet- és Gyarmaty Ágnes jelmeztervező a Reök vendége.

November 6-án a Raoul című darab rendezőjével, Julia Haeblerrel és szerzőivel, Michael Kunzeval és Gershon Kingsleyvel találkozhatunk.

November 9-én Alföldi Róbert beszél rendezéséről, Robert Ward A salemi boszorkányok című operájáról.

November 12-én Telihay Péter a Lukrécia meggyalázása című mű színpadra állításáról mesél.

A sort november 15-én Balázs Zoltán zárja, aki A vámpírról és rendezői koncepciójáról osztja meg gondolatait, ebben partnere lesz Alain Surrans, az ősbemutató helyszínéül szolgáló Opera de Rennes igazgatója.

Előző sztori

Új elnöke van a szegedi Fidelitasnak

Következő sztori

Labdarúgás: kiizzadta a három pontot a Volán

Legutóbbi hasonló cikkek