Több mint félmilliárdos fejlesztés Ópusztaszeren

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csongrád megye 109 millióval járul hozzá a turisztikai beruházáshoz

Fotó: Gémes Sándor

A Csongrád Megyei Önkormányzat 463 millió forintos európai uniós támogatást nyert az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark turisztikai versenyképességének fejlesztésére. A sikeres pályázatról a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség (DARFÜ) hivatalosan is értesítette a projektgazdát, a Csongrád Megyei Önkormányzatot.

A nyert uniós forrás mellé a Csongrád Megyei Önkormányzat saját költségvetéséből 109 millió forint önerőt biztosít, így összesen 572 millió forintot fordítanak az emlékpark turisztikai versenyképességének javítására – tájékoztatta a SZEGEDma.hu-t a Csongrád Megyei Közgyűlés Sajtószolgálata.

A közel 600 milliós forrásból kialakítanak egy új kiállítási teret, ahol a szakemberek olyan újszerű és modern kiállítást hoznak létre, amely kézzel foghatóvá és átélhetővé teszi a magyarság középkori történelmét. A pályázaton nyert összegből a park területén ezer négyzetméter zöldterület rehabilitációjára kerül sor, továbbá elvégzik a rotunda épületének akadálymentesítését is.

A Csongrád Megyei Önkormányzat által kezdeményezett projekt elemei egymást egészítik ki, így méltó módon kerülhet bemutatásra a páratlan értékű nemzeti kincs, a Feszty-körkép is. A beruházásnak köszönhetően pedig öt szakemberrel több munkatársat foglalkoztathat majd az emlékpark.

Az önkormányzat, illetve a DARFÜ előtt álló közös feladat jelenleg a támogatási szerződés előkészítése, illetve aláírása.

Előző sztori

Van Más Kép – szegedi filmfesztivál arról, ahogy a fiatalok látják a mai világot

Következő sztori

Kedd: Nyolcvanéves a szegedi pedagógusképzés