Szerda: színház, koncert és a Magyar Tudomány Ünnepe

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ismét mozgalmas napnak nézünk elébe. Szerdán lesz a Szegedi Kortárs Balett előadása a Kisszínházban és Öröm-börze a Reökben. Tejjel mézzel folyó Kánaánt ígér a Móra Ferenc Múzeum, és „virágzik” a reneszánsz zene a Somogyi -könyvtárban. Újabb Szabadegyetem-előadás, a Magyar Tudomány Ünnepe, és Isten könyvéről, a Bibliáról hallhatnak az Újszegedi Református Gyülekezetben. Több rendezvényt is kínál erre a napra a Közéleti Kávéház, és az eladástechnika titkaiba avat be a Kamara. Lesznek jó filmek és Csókolom koncert a moziban, na meg jogász buli a JATE-ban. Milyen kár, hogy egyszerre csupán egy helyen lehet az ember!

Kortárs balett a Kisszínházban

A Kisszínházban szerdán19 órakor A tudattalana Szegedi Kortárs Balett előadása látható.

Öröm-börze a Reökben

A Szegedi Focus Műhely előadása a Termék Trilógia második darabja. A Trilógia első része, Húst, kilóra! címmel a férfiakat, mint termékeket mutatta be egy termékbemutatón. A második rész, az Öröm-börze szereplői viszont kizárólag nők, akik a termék-létük különböző dimenzióit villantják meg. Az előadás szerdán 19 órakor lesz a Reökben. Belépő: teljes árú: 700 Ft, kedvezményes (diák, nyugdíjas, pedagógus): 500 Ft, támogatói jegy:1000 Ft

Édes program a Bibliai műkincsek kiállításhoz

Szerda délután 14.30 – tól 19 óráig Tejjel mézzel folyó Kánaán a Móra Ferenc Múzeumban. A program a magyar mézkirálynő mézosztási akciójával az utcán kezdődik, majd az aulában bibliai ételkóstolóval, mézkóstolással és ingyenes tárlatvezetéssel folytatódik.

Zene virágzása – a reneszánsz

Szerdán 17 órakor a könyvtár első emeletén hallható Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Somogyi -könyvtár közös szervezésű hangversenye a reneszánsz év alkalmából a Zene virágzása – a reneszánsz címmel. Műsoron: Holborne: Pavan-Galliard; Vietorisz-kódex: Hajnal; Vietorisz-kódex: “Búm elfelejtésére”; Vecchi: Gioite tutti; Arbeau: Pavane a’ quatre parties; Gastoldi: L’ innamorato; Cazotti: chacon; Biber: Passacaglia; Monteverdi: L’ Orfeo-Prologe
Köreműködik az Intantamento Antico együttes. A belépés díjtalan!

Ismét Szabadegyetem

A Szabadegyetem-Szeged előadássorozatában szerdán 18 órakor a TIK-ben (Ady tér) Nagy János: Weörös Sándor nyelvi műhelyében című előadását hallgathatják meg az érdeklődők.

A Magyar Tudomány Ünnepe

A Magyar Tudomány Ünnepe szegedi eseményei sorában szerdán 15 órakor a MTA  SZAB Székházban Divat és egészségfejlesztés, 16 órakor a PICK Szabadidő Központban Tudomány és Technika az Agrár- és Élelmiszergazdaságban című rendezvényekre kerül sor.

Isten könyve a Biblia?

A Szeged-Újszegedi Református Egyház nyílt hetén szerdán 18 órakor Isten könyve a Biblia? címmel Dr. Sípos Ete Álmos, Budapest-Nagyvárad téri Református Egyházközség lelkipásztora tart előadást.

A Közéleti Kávéház szerdai rendezvényei

Szerdán 16 órakor a Bibliotéka könyvtárban (Kálvária sgt.) Halottainkra emlékezünk címmel láthatnak-hallhatnak előadást. Közreműködik a Szegedi Amatőr Alkotók Köre.

Szerdán 17 órakor a Klub Nextben (Tisza Lajos krt.63.sz.) Vajda László: Irodalomesztétika a Szegedi Pedagógiai Főiskola 1949-ben kiadott hasonmása címmel könyvbemutató lesz. A könyvet bemutatja Fejér Dénes, a könyv szerkesztője, házigazda: Dr. Majzik István a Bába és Társa-könyvkiadó ügyvezető igazgatója.

Ugyancsak 17 órakor a Nemzeti Klubban, a Független Városi Szövetség Magyar Egyesület Klubhelységében (Szent-Györgyi Albert u 2.) Nemzeti kerekasztal az egyenes útra.
A vendég: Dósa István, beszélgetőtársa Bene Gábor. Házigazda: Apró Juhász János önkormányzati képviselő.

“Istennő haragot zengj…” címmel irodalmi beszélgetésen vehetnek részt a hősi eposzról szerdán 18 órakor a Korona Szállóban (Petőfi S. sgt.4.). Vendég: Dr. Rozsnyai Jenőné ny. középiskolai tanár, a beszélgetőtárs: Varga Ferenc ny. középiskolai tanár. Közreműködik: Vízi Imre egyetemi hallgató.

Eladás helyett pozícionálás és lezárás

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szerdán 18 órai kezdettel egy különleges előadást szervez a hatékony értékesítési módszerekről és technikákról Eladás helyett pozícionálás és lezárás címmel. Helyszín: CSMKIK székház, II. emeleti konferenciaterem (Szeged, Párizsi krt. 8-12.)

Szerdán is mozi, előadás, koncert

A Grand Caféban szerdán 15 órakor „Azok a fiatalok” sorozat: Megáll az idő (rendezte: Gothár Péter, 1981). 17 órától: ’68 a magyar a filmművészetben. Előadó: Varga Balázs filmtörténész (ELTE BTK Művészetelméleti és Médiakutatási Intézet) 21 órakor Koncert: a Csókolom együttes műsora.

A Belvárosi mozi szerdai műsora: A Zsigmond Vilmos teremben 15.30-kor, 17.45-kor és 20 órakor  az Éjszaka a parton című amerikai film látható, a főszerepben Diane Lane és Richard Gere. A Balázs Béla teremben 16.15-től és 20.45-től a Mázli című, 18.30-tól pedig a Para című magyar filmeket vetítik. A Csőke József teremben 16 órától a Hol az ördögben van Oszama bin-Laden? című francia-amerikai dokumentumfilm, 18.15-től és 20.30-tól a Csak egy szerelmesfilm című dán produkció látható.

Szerdán 18 órakor  Siklósi Beatrix és Matúz Gábor: “Hóhér vigyázz” dokumentumfilmjét (Wittner Mária film) nézhetik meg az érdeklődők a Horthy Csónakházban,  sörkorcsolyáról a csónakház gondoskodik.

Jogász buli a JATE-ban

A JATE Klubban szerdán 19 órától Poén Szakest, 22 órától Jogász buli. Jim Beam – Red Bull akció! Házigazda: Dj. Alma Kisteremben: Dj. Afus. ÁJTK-soknak és a Politológia és nemzetközi tanulmányok szakos hallgatóknak a belépés ingyenes!

Előző sztori

Beavató színházat tart a Szegedi Kortárs Balett

Következő sztori

Szerdán újabb edzőmeccs: Volán – Tótkomlós