Szegedi KDNP: Nulla forintos városvezetést!

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mint azt a SZEGEDma.hu kedden megírta, a szegedi Fidesz-frakció a városvezetés, az alpolgármesterek és a polgármester javadalmazásának csökkentését javasolta, miután a helyi napilapban az a hír jelent meg, hogy Botka László a képviselői tiszteletdíjak tíz százalékkal történő mérséklését javasolja a csütörtöki egyeztető fórumon. Szerdán a szegedi KDNP állt elő a tervezetével: csökkentsék száz százalékkal a képviselők fizetését, a város vezetői is dolgozzanak társadalmi munkában a pénzügyi válságra való tekintettel.

„Szokásos módon ismét a sajtóból értesültünk Botka László legújabb tervéről. Szeged MSZP-s polgármestere most az önkormányzati képviselői tiszteletdíjak tízszázalékos csökkentését indítványozza” – kezdődik a KDNP portálunkhoz eljuttatott közleménye.
„A szegedi KDNP-frakció szerint ez kevés, ezért javasoljuk: ne tíz, hanem száz százalékkal csökkentsük az önkormányzati képviselői tiszteletdíjakat (az alapdíjat és a bizottsági pótlékot). Dolgozzon tehát mindenki társadalmi munkában, vagyis ne saját anyagi, hanem kizárólag választói érdekeit szem előtt tartva.
Javasoljuk továbbá, hogy Szeged polgármestere és alpolgármesterei is társadalmi munkában végezzék áldozatos munkájukat. Botka László így sem marad jövedelem nélkül, hiszen országgyűlési képviselői tiszteletdíját és – számla nélkül – költségtérítést fölvehet ezután is. Alpolgármesterei pedig – a köz érdekében végzet tevékenységük mellett – saját szakterületükön próbálhatnak meg elhelyezkedni a szegedi munkaerőpiacon.
Reméljük, javaslatunk napirendre tűzését a szegedi közgyűlés pénteki ülésén az MSZP-SZDSZ-többség is támogatni fogja, így valóban mindenki színt vallhat arról, komolyan gondolja-e a társadalom tagjaival vállalt szolidaritást” – áll a Haág Zalán frakcióvezető-helyettes által jegyzett nyilatkozatban.

Előző sztori

A Dorozsma a ring után ismét a gyepen

Következő sztori

Népszavazást kezdeményez, és a cigányoknak segítene a Jobbik