Sport

Rendőr TE-s aranyérem a lábteniszbajnokságon

Rendőr TE-s aranyérem a lábteniszbajnokságon

2008. november 17., hétfő
Rendőr TE-s aranyérem a lábteniszbajnokságon

Fotó: SZEGEDma

Szegedi elsőséggel ért véget minden idők egyik legszínvonalasabb, 60 éven felüliek számára kiírt páros lábteniszbajnoksága Balassagyarmaton. A Rendőr TE kettőse veretlenül hódította el a bajnoki címet, illetve az ezért járó trófeát.

Október 26-án rendezték meg a 60 év felettiek bajnokságát a magyar lábtenisz fővárosának számító Balassagyarmaton, ahol a helyi Dózsa György Általános Iskola immár nyolcadik alkalommal adott otthont a viadalnak. A bajnokságra hat páros nevezett, s az első helyezést a szegedi Rendőr TE egysége,

Bronner Dezső (balra)

és

Bíró György

(jobbra)

szerezte meg. A verseny kiélezett, szoros csatákat, óriási meccseket hozott, hiszen a szakemberek véleménye szerint valamennyi kettős igen kiváló játékerőt képviselt. A mérkőzéseket két, tizenöt pontig tartó szettre játszották, mindenki találkozott mindenkivel, azaz tíz játszmát vívhatott. A szegedi kettős csupán egy menetet engedett ki a kezéből, kilencet viszont megnyert, így kettő játszmával előzte meg a második helyezettet. Bíró György és Bronner Dezső több mint két évtized óta alkotnak egy párost, de most indultak először ebben az összeállításban a 60 év felettiek bajnokságán, lévén, Bronner Dezső ugyan már 67 esztendős, Bíró György viszont csak tavaly töltötte be a hatvanat, akkor azonban egy sajnálatos sérülés megakadályozta a szereplésben. A két nagyszerű szegedi sportember ezúttal viszont már nem ismert kegyelmet, ellentmondást nem tűrő magabiztossággal szereztek meg az aranyérmet. "Igazi presztízsjellege van ennek a bajnokságnak, akik itt indulnak, húsz-harminc-negyven éve űzik a lábteniszt, a sport, a mozgás, a játék szeretete hajtja őket még ebben a korban is. Mi hetente két alkalommal gyakorlunk, a téli időszakban a rendőrség Párizsi körúti termében, tavasztól őszig pedig a Kisstadionban" - mondta el a SZEGEDma.hu-nak Bíró György, aki korábban aktív labdarúgó volt, 12 éven át szerepelt a Szegedi Dózsában. Ugyanakkor - tette hozzá - nemigen jellemző, hogy a lábteniszezők a nagypályás labdarúgásról váltanak. "Egészen más a kétfajta mozgás ritmusa, speciális labdával is játsszuk a lábtenisz, ami másként pattan, mint a focisták által kergetett bőrgolyó. Szóval nem jelent túl sok előnyt a labdarúgómúlt" - fejtette ki. Bronner Dezső és Bíró György már meg is kezdték a felkészülést a jövő évi bajnokságra, hiszen eltökélt szándékuk, hogy megvédik a 2008-ban kemény küzdelmek árán megszerzett serleget!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.