Rendőr TE-s aranyérem a lábteniszbajnokságon

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotó: SZEGEDma

Szegedi elsőséggel ért véget minden idők egyik legszínvonalasabb, 60 éven felüliek számára kiírt páros lábteniszbajnoksága Balassagyarmaton. A Rendőr TE kettőse veretlenül hódította el a bajnoki címet, illetve az ezért járó trófeát.

Október 26-án rendezték meg a 60 év felettiek bajnokságát a magyar lábtenisz fővárosának számító Balassagyarmaton, ahol a helyi Dózsa György Általános Iskola immár nyolcadik alkalommal adott otthont a viadalnak. A bajnokságra hat páros nevezett, s az első helyezést a szegedi Rendőr TE egysége, Bronner Dezső (balra) és Bíró György (jobbra) szerezte meg. A verseny kiélezett, szoros csatákat, óriási meccseket hozott, hiszen a szakemberek véleménye szerint valamennyi kettős igen kiváló játékerőt képviselt.

A mérkőzéseket két, tizenöt pontig tartó szettre játszották, mindenki találkozott mindenkivel, azaz tíz játszmát vívhatott. A szegedi kettős csupán egy menetet engedett ki a kezéből, kilencet viszont megnyert, így kettő játszmával előzte meg a második helyezettet. Bíró György és Bronner Dezső több mint két évtized óta alkotnak egy párost, de most indultak először ebben az összeállításban a 60 év felettiek bajnokságán, lévén, Bronner Dezső ugyan már 67 esztendős, Bíró György viszont csak tavaly töltötte be a hatvanat, akkor azonban egy sajnálatos sérülés megakadályozta a szereplésben. A két nagyszerű szegedi sportember ezúttal viszont már nem ismert kegyelmet, ellentmondást nem tűrő magabiztossággal szereztek meg az aranyérmet.

“Igazi presztízsjellege van ennek a bajnokságnak, akik itt indulnak, húsz-harminc-negyven éve űzik a lábteniszt, a sport, a mozgás, a játék szeretete hajtja őket még ebben a korban is. Mi hetente két alkalommal gyakorlunk, a téli időszakban a rendőrség Párizsi körúti termében, tavasztól őszig pedig a Kisstadionban” – mondta el a SZEGEDma.hu-nak Bíró György, aki korábban aktív labdarúgó volt, 12 éven át szerepelt a Szegedi Dózsában. Ugyanakkor – tette hozzá – nemigen jellemző, hogy a lábteniszezők a nagypályás labdarúgásról váltanak. “Egészen más a kétfajta mozgás ritmusa, speciális labdával is játsszuk a lábtenisz, ami másként pattan, mint a focisták által kergetett bőrgolyó. Szóval nem jelent túl sok előnyt a labdarúgómúlt” – fejtette ki.

Bronner Dezső és Bíró György már meg is kezdték a felkészülést a jövő évi bajnokságra, hiszen eltökélt szándékuk, hogy megvédik a 2008-ban kemény küzdelmek árán megszerzett serleget!

Előző sztori

Árokba borult egy gázszállító kamion Szegednél

Következő sztori

TISPOL-ellenőrzés Csongrád megyében: ittas sofőrt és túlsúlyos járműveket is találtak