Péntek: 100 éves a Nyugat

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pénteken ismét a Theater Bremen produkcióját, a Raoult láthatják az operarajongók, akik pedig komédiára vágynak, menjenek a Kisszínházba. A 100 éves Nyugatról és a magyar irodalom óriásairól beszélnek a Közéleti Kávéházban, és ki ne ismerné D. Tóth Krisztát a televízióból? Most élőben is találkozhatnak vele, kislányáról, Loláról, és a róla írt könyvéről mesél a Somogyi-könyvtárban. A Biblia és a természettudományok kapcsolatáról hallhatnak az Újszegedi Református Egyház nyílt hetén, folytatódik a Magyar Tudomány Ünnepe, lesz könyvbemutató a Grand Caféban, érdemes moziba menni, és a buli sem marad el.

Folytatódik az Operaverseny

A Mezzo Operaverseny és Fesztivál folytatódik: pénteken 19 órakor újra Michael KunzeGershon Kingsley: Raoul című operáját a Theater Bremen produkcióját (Bréma, Németország) játsszák. A versenyszerepek: Raoul: Marcin Habela, Rachel:Violaine Kiefer,  Serge: Beöthy-Kiss László. Közreműködik: a Szegedi Szimfonikus Zenekar, vezényel: Marton Terts. Rendező: Julia Haebler.

Ismét a Mandragóra

A Kisszínházban pénteken 19 órakor Machiavelli-Háy: Mandragóra című vígjátékát láthatják.

Szívkalandok és bölcselet a Közéleti Kávéházban

Idén 100 éves a Nyugat című folyóirat. Pénteken 17 órakor Korona Szállóban (Petőfi S. sgt.4.) Szívkalandok és bölcselet címmel Bogoly József Ágoston irodalomtörténész “kalandos” előadását hallgathatják meg, Ady, Kosztolányi, Babits és Juhász Gyula költészetéről. Verset mond: Tatár Rózsa

Lolával az élet

D. Tóth Kriszta, a Magyar Televízió műsorvezetője Lolával az élet című könyve kapcsán az anyaságról, a szülővé válás szépségeiről és nehézségeiről osztja meg tapasztalatait az érdeklődőkkel a szegedi Somogyi-könyvtár gyermekkönyvtárában pénteken délután 4 órai kezdettel.

Természettudományos könyv a Biblia?

A Szeged-Újszegedi Református Egyház nyílt hetén pénteken18 órakor Természettudományos könyv a Biblia? címmel Pauk János genetikus, címzetes egyetemi tanár, a MTA doktora tart előadást.

A Magyar Tudomány Ünnepe – Ünnepi tudományos ülés Szegeden

Péntek 11 órától az MTÜ szegedi megnyitója alkalmából ünnepi tudományos ülést tartanak a SZTE JATIK Kongresszusi Központban (Ady tér 10.) Köszöntőt mond Szabó Gábor, az SZTE rektora, az MTA SZAB újonnan megválasztott elnöke. Ünnepi előadás tart Garab Győző Kimeríthetetlen energiaforrásunk – a napfény címmel, és Kiricsi Imre Hidrogéngazdaság címmel. Az esemény szervezői a MTA Szegedi Területi Bizottsága és a Szegedi Tudományegyetem.

Moziajánló és könyvbemutató

A Grand Caféban 19 órakor Böszörményi Zoltán, az aradi Irodalmi Jelen főszerkesztője legújabb könyvének bemutatója, 21 órakor Az ajánlat (The Proposition), feliratos ausztrál-angol film, a rendező: John Hillcoat.

A Belvárosi mozi pénteki műsora: A Zsigmond Vilmos teremben 15.30-kor Madagaszkár – színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film, 17.45-kor és 20 órakor  a Sasszem című színes, feliratos, amerikai-német thriller látható. A Balázs Béla teremben 16.15-től, 18.30-tól, és 20.45-től a Mrs. Ratcliffe forradalma című színes, feliratos, magyar-angol komédiát  vetítik. A Csőke József teremben 16 órától és 20.30-tól a Márió, a varázsló című színes, magyar-olasz film, 18.15-től a Mázli című magyar produkció látható.

Buli előtt koncert

A JATE Klubban pénteken 22 órakor Zagar koncert. A koncert után party Dj. Palotaival. Kisteremben: Dj. Fraser.

Előző sztori

Svédországban is győzött a Szeviép-Szeged

Következő sztori

Németh Bernadett: célkeresztben a bajnoki döntő és az Eb