Kedd: belga filmnapok harmadszor

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Alternatív színház, koncert, történelem, irodalom, mozi és humor – mindenből bőséges a kínálat. Az operafesztiválon és a színházban ezen a kedden szünnap van, mégsem maradunk színháztalanok ma sem: ismét lesz Öröm-börze a Reökben. 150 éve született Prohászka Ottokár, erről emlékeznek meg a Közéleti Kávéházban, az Alsóvárosi Kultúrházban Paletta címmel nyílik festészeti tárlat. Ritka alkalom, hogy önálló hárfaestet hallhatunk, és itt van a III. Belga filmnapok a moziban. A JATE Klub Dumaszínházában vendégeskedik és „dumál” Kovács András Péter, a Magyar Rádió idei Karinthy-gyűrű díjasa.

Ismét Öröm-börze a Reökben

A Szegedi Focus Műhely előadása – a Termék Trilógia második darabja. A Trilógia első része, Húst, kilóra címmel a férfiakat, mint termékeket mutatta be egy termékbemutatón. A második rész, az Öröm-börze szereplői viszont kizárólag nők, akik a termék-létük különböző dimenzióit villantják meg. Az előadás kedden 19 órától látható a Reökben. Belépő: Teljes árú: 700 Ft, kedvezményes (diák, nyugdíjas, pedagógus): 500 Ft, támogatói jegy: 1000 Ft.

A Közéleti Kávéház keddi rendezvényei

Képi fordulat az irodalomtudományban – Intermediális randevúk a 19. században címmel beszélgetés és könyvbemutató lesz a TIT Klubban kedden 17 órakor. Előadó: Szajbély Mihály egyetemi tanár, SZTE. Beszélgetőtárs: Baranyai Zsolt irodalomtörténész.

150 éve született “Magyarország apostola és tanítómestere”, Prohászka Ottokár. Erről beszélgetnek kedden 17 órakor SZTE Állam- és Jogtudományi Kar 3. emeleti társalgójában (Tisza Lajos krt.54.) A vendég: Gyulai Endre ny. megyéspüspök és Miklós Péter történész. Házigazda: v. Szilágyi Árpád a Magyar Kultúra Lovagja.

A Somogyi-könyvtár fiókkönyvtárainak programjai

A Csillag téri fiókkönyvtárban kedden 14 órakor a Baráti Kör Tarnai László költőt látja vendégül, Az idő igézete című kötet bemutatójára, beszélgetés keretében. A Móra utcai fiókkönyvtárban 14 órakor kezdődik Nyugdíjas klub összejövetele.

Paletta az Alsóvárosi Kultúrházban

Szirákiné Dudás Ilona Paletta című festmény-kiállításának megnyitóján vehetnek részt kedden 18 órakor. A tárlatot megnyitja: Juhász Dóra. A kiállítás november 21-ig, hétköznap 10 és 19 óra között látogatható.

Kathak Yatra – A Kathak története

Az IH Rendezvényközpontban kedden 19 órakor a Kathak-ot, Észak-India legnépszerűbb klasszikus táncát mutatja be Pandit Birju Maharaj és Kathak tánccsoportja, az India Klubbal közösen szervezett India esten. A Kathak szó a szanszkrit katha-ból ered, melynek jelentése: mesélni. Ez egy alapvetően történetmesélő tánc. A kilenc táncos bemutatja a Kathak tánc történelmi változásait, az öt indiai zenész pedig a Kathak kísérőzenéjének és az eltáncolt darabok szövegének variációt. Megismerhetik az indiai táncoknál, az átlényegülésben és megjelenítésben is nagy szerepet kapó fellépő-ruhák végtelen változatait is.

A farkas és a kisgidák a Százszorszép Gyermekházban

A Maskara Színjátszó Társulat zenés mesejátékban mutatja be A farkas és a kisgidák című történetet a Százszorszép Gyermekházban, kedden 10 órától.

Razvaljajeva Anasztázia hárfaestje

A Szegedi Zsidó Hitközség Dísztermében (Gutenberg u.20.) kedden 18 órakor kezdődik Razvaljajeva Anasztázia hárfaestje. Műsoron: M. Damase: Theme et variations, J.S. Bach: Piece en Sol, Ph. Rameau: La Dauphine , L’Egiptienne, E.A. Walter-Khüne: Fantasie “Onegine”, P. Hindemith: Sonata, W. Mathias: Santa Fé Suite, M. Tournier: Féerie – Prélude et Danse.

Világmegváltók és belga filmnapok a moziban

A Grand Caféban kedden 19 órakor Az ajánlat (The Proposition), feliratos ausztrál-angol film meghirdetett vetítése elmarad, decemberben vetítik. 21 órakor A Sötét Lovag (The Dark Knight), feliratos amerikai akciófilmet láthatják, a rendező: Christopher Nolan.

A Belvárosi mozi keddi műsora: A Zsigmond Vilmos teremben 15.30-kor Madagaszkár – színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film, 17.45-kor és 20 órakor  a Sasszem című színes, feliratos, amerikai-német thriller látható.

A Balázs Béla teremben 16.15-től Világmegváltók-sorozat – filmválogatás fiataloknak olyan alkotásokból, amelyek nagy hatással lehetnek az életükre, megmutatják a fiatalok problémáit, amelyek nagy része ma is aktuális… Kedden délután Kiss Vakond, Szőke András filmje. 18.30-tól III. Belga filmnapok. Harmadik alkalommal rendezi meg a francia nyelvű belga filmnapokat három magyar nagyvárosban (Budapest, Szeged, Pécs) a Vallónia-Brüsszel Közösség. Kedden 18.30-kor a Belvárosi mozi Balázs Béla termében jelen lesz Pierre-Paul Renders, a Mint mindenki című film rendezője. A tartalomból: Jalil-nak, egy televíziós játék főnyertesének életébe hamarosan besétál az elragadó Claire. Jalil azonban nem tudja, hogy fiatal nő valójában színész, és egy közvélemény-kutató intézet cinkosa… 20.45-től a Mrs. Ratcliffe forradalma című színes, feliratos, magyar-angol komédiát  vetítik.

A Csőke József teremben 16 órától és 20.30-tól a Márió, a varázsló című színes, magyar-olasz film, 18.15-től a Mázli című magyar produkció látható.

Kedden is buli: Dumaszínház és koncert

A JATE Klubban kedden 19 órakor Dumaszínház. Fellép: Kovács András Péter és Csenki Attila.

A SZOTE Klubban kedden 21 órakor Hollywood Rose koncert, utána TTK-s buli Novákkal. Bacardi + Cola akció!

Előző sztori

Lámpa egy székesegyház előtt

Következő sztori

Új lehetőség a panelfelújítás terén?

Legutóbbi hasonló cikkek