Hétfő: Mezzo-gála a színházban

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hétfő nagy eseménye a Mezzo Operaverseny és Fesztivál Gála és díjkiosztó ünnepsége, ahol végre kiderül, ki a legjobb férfi énekes, a legjobb női énekes, és ki az, akit a nagyérdemű a legtöbbre tart. Az odalátogatók pazar operaválogatást hallhatnak-láthatnak. Folytatódik a Somogyi-könyvtárban a Szegedi Nemzeti Színház fennállásának 125 éves évfordulója tiszteletére rendezett vetítéssorozat, a SZTE Zeneművészeti Kar hallgatói két hangversenyt is adnak, ezúttal a Reneszánsz Éve jegyében, a reneszánsz és a barokk zenéből kaphatunk izgalmas ízelítőt. Fotókiállítást láthatnak a Millenniumi Kávéházban, lesz magyar táncház is, aki pedig moziba vágyik az immár hűvös estén, annak van választék bőven. A fiatalokat a JATE Klub várja hétfőn is.

Hétfő este: Mezzo-gála és díjkiosztó ünnepség

Gálaműsorral zárul hétfőn 20.30 órakor a Mezzo Operaverseny és Fesztivál. A műsort a MEZZO Televízió és a Magyar Televízió is közvetíti.

A program:

Mozart: A Varázsfuvola – nyitány,

Mozart: Cosí Fan Tutte – “Il Core Vidono”: Guglielmo: Bartek Misuda, Dorabella: Lisa Chavez,

Rossini: A sevillai borbély – “Dunque io Son”:Figaro: Timothy Jon Sarris, Rosina: Violaine Kiefer

Puccini: Bohémélet – “O, Mimi, Tu Più non Torni”: Rodolfo: Adam Diegel, Marcello: Zeffin Quinn Hollis

Mozart: Figaro házassága: “Che Soave Zeffiretto”: Comtessa: Vanessa Le Charlès, Susana: Helen Kearns

Mozart: A Varázsfuvola – “Papageno! Papagena!”: Papageno: Wiard Witholt,Papagena: Kristin Sampson

Csajkovszkij: Anyegin – “Ja ljublju vas”: Lenszkij: Michael Bracegidle, Olga: Lisa Chavez Mozart: Don Giovanni – “Là ci Darem la Mano”: Don Giovanni: Nabil Suliman, Zerlina: Janja Vuletic

Verdi: Traviata – “Pura Siccome un Angelo”: Violetta: Kristin Sampson, Germont: Marcin Habela

Mozart: Cosí Fan Tutte – “Soave Sia il Vento”: Fiordiligi: Marie-Adeline Henry, Dorabella: Yang Li , Don Alfonso: Nabil Suliman

Bizet: Carmen – “Parle-moi de ma Mère”: Michaela: Violaine Kiefer, Don José: Marc Haffner

Finalé: Verdi: Traviata – “Brindisi”: Alfredo: Beöthy-Kiss László, Violetta: Helen Kearns, Kórus: minden versenyző

Az est folyamán kiosztják a legjobb férfi énekes, a legjobb női énekes és a közönségdíjat.

Berdáliáda – portré Berdál Valériáról

Folytatódik a Somogyi-könyvtárban a Szegedi Nemzeti Színház fennállásának 125 éves évfordulója tiszteletére rendezett vetítéssorozat a Magyar Televízió Szegedi Körzeti Stúdiójának archívumából. Hétfőn 17 órakor Berdáliáda címmel portré Berdál Valériáról.

Hangverseny a Reneszánsz Éve jegyében

A SZTE Zeneművészeti Kar szervezésében hétfőn 19 órakor a SZTE Zeneművészeti Kar Fricsay Ferenc Hangversenytermében a Gregorián Együttes, a Vox Universitas Szegediensis és a ZMK hallgatói adnak hangversenyt. Vezényel: Szudi Mária és Cseri Zsófia. Fellépők: Kovács Éva – magánének, Kuzma Levente – zongora, Járóka József – gitár, Pálfi László – magánének, Bozóki Andrea – gitár, Sisák Rita – magánének, Offenbek Szabina – zongora. További információk és részletes program a www.music.u-szeged.hu oldalon.

Barokk zenei est és fotóklub a Millenniumi Kávéházban

A Millenniumi Kávéházban is hangverseny lesz hétfőn este 20 órakor. Az SZTE ZMK hallgatóinak koncertjén ezúttal barokk zenét hallhatnak az érdeklődők.
Ugyanitt látható hétfőtől a Lajos Sándor Fotóklub kiállítása.

Magyar táncház

A Garaboncziás Borozóban (Kálvária sgt. 9-11.) tartanak hétfőn egész estés magyar táncházat. Fellépnek a Balga és a Nyenyere. A belépés ingyenes!

Mozik hétfőre

A Grand Caféban hétfőn 18 órakor: A halál kilovagolt Perzsiából című magyar filmdráma: Hajnóczy-adaptáció alkoholról, fröccsről és az alkotás nehézségeiről. Rendező:Horváth Putyi. Szereplők: Melis László,Verebes Linda, Takáts Kati, Schneider Zoltán.

21 órakor: Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford című amerikai western látható.

A Belvárosi mozi hétfői műsora: a Zsigmond Vilmos teremben 15.30-kor, 17.45-kor és 20 órakor  A Quantum csendje című amerikai-angol film látható.

A Balázs Béla teremben 16.15-től Fövenyóra – színes és fekete-fehér, szerb-magyar film, írta: Danilo Kiš, rendezte: Tolnai Szabolcs. 18.30-tól és 20.45-től  Jack&Roll Rockumentum film című fekete-fehér, magyar zenés film, szereplők: Ganxsta Zolee, Mester Tamás, Papp Szabolcs, Tóth Tibor.

A Csőke József teremben 16 órától és 20.30-tól a Tekerd vissza, haver (Be Kind Rewind) című, színes, feliratos, amerikai vígjáték, 18.15-től pedig a Márió, a varázsló című magyar-olasz koprodukció látható.

Buli a JATE Klubban

A JATE Klubban hétfőn 22 órától BTK-s és ZMK-s Est – Nemjuci koncert. Unicum Next akció! Házigazda: Dj. Alma. A Kisteremben: Dzsi & Zoll. BTK-soknak és ZMK-soknak ingyenes!

Előző sztori

A népköztársaságtól a nemzeti középig

Következő sztori

Atlétika: szegedi siker a balatoni maratonon