Hétfő: boszorkányok a fesztiválon és zongoramuzsika

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ismét a boszorkányok: Robert Ward operájának második előadásával folytatódik a Mezzo Operaverseny és Fesztivál, bemutatkozik a román kulturális központ és hallgathatunk zongoramuzsikát a bábszínházban. Závada Pál a Közéleti Kávéház vendége, ismét filmvetítés a Somogyi-könyvtárban, hétfőn is jó mozik és este JATE-buli. Ez a nap sem ígérkezik unalmasnak.

Ismét boszorkányok a fesztiválon

Hétfőn 19 órakor a Nagyszínházban Robert Ward: A salemi boszorkányok című operájának előadásával folytatódik a Mezzo Operaverseny és Fesztivál. A Dicapo Opera Theatre (New York, USA) produkcióját Alföldi Róbert rendezte. A versenyszerepekben: John Proctor: Zeffin Quinn Hollis, Elisabeth Proctor: Lisa Chavez, Abigail: Marie-Adeline Henry, Danforth: Michael Bracegirdle. Közreműködik: a Pannon Filharmonikusok. Vezényel: Pacien Mazzagatti.

Bemutatkozik a román kulturális központ Szegeden

Hétfőn 17 órakor Bemutatkozik a Román Kulturális Központ Szegeden címmel tartanak előadást a Román Kulturális Központban (Dugonics tér 21.). Előadók a házigazdák: Kimpián Péter munkatárs, Máté Zsuzsanna referens. Meghívott vendégek Maria Gavra, az SZTE Román Tanszék lektora, valamint Szegeden élő román anyanyelvűek társasága. Szervező: Biczók Ágnes Irén.

Magyar-örmény zongoramuzsika

A Kövér Béla Bábszínház Kamaratermében (Feketesas u. 25.) hétfőn 18 órakor hangversenyt hallhatnak Magyar-örmény zongoramuzsika címmel. Előadja Duo Fresco, vagyis Bagi-Fiatal Lilla és Fancsali János. Műsoron: Gyertyánffy M., Haig Vartan, Kacsóh P., Kazatsay T., Kecskés B., Szenkovics Gy., Vertán N., Viski J. és mások művei.

Závada Pál a Közéleti Kávéház vendége

Závada Pál a Jadviga párnája és az Idegen testünk című regények szerzője, író, szerkesztő, lesz a Közéleti Kávéház vendége az Assam Teaházban (Tisza Lajos Krt. 60.) hétfőn 18 órakor. A moderátor Darabos Enikő irodalomkritikus. Asztalfoglalás telefonon: 06-62/311-440 vagy e-mailben: info@assamteahaz.hu A programok ingyenesen látogathatók, szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Kiállítás-megnyitó vagy színház? – Flash Alko-talkshow

Kiállítás-megnyitó vagy színház? Egyik sem, hanem mindkettő. A Reök 2008 őszétől egy innovatív programsorozatot indított, melynek fókuszában a kortárs szegedi képzőművészek és alkotásaik állnak. Kéthetente hétfőn egy-egy neves, Szegeden élő képzőművészt látnak vendégül a Reök házibohócai: Mix szerepében Balog József, Max szerepében Herczeg Tamás. A program keretében Európában divatos kiállítási gyakorlat valósul meg: az úgynevezett villámkiállítás: az ezen az estén bemutatkozó képzőművész kamaratárlata egy hétig lesz látogatható. Ezen a hétfőn 18 órától a vendég: Sándor Edit.

Ismét a színházat ünneplik a Somogyi-könyvtárban

A Somogyi-könyvtár alagsori klubjában a Szegedi Nemzeti Színház fennállásának 125 éves évfordulója tiszteletére folyó vetítéssorozat, amely a Magyar Televízió Szegedi Körzeti Stúdiójának archívumából válogat, hétfőn 17 órakor Quintipor és Titanilla címmel portréfilmet mutat be Vántus István zeneszerzőről.

Hétfői mozik

A Grand Caféban hétfőn 19 órakor a meghirdetett Az ajánlat című film vetítése elmarad, decemberben vetítik. 21 órakor A Sötét Lovag (The Dark Knight), feliratos amerikai akciófilmet láthatják, a rendező: Christopher Nolan.

A Belvárosi mozi hétfői műsora: A Zsigmond Vilmos teremben 15.30-kor Madagaszkár – színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film, 17.45-kor és 20 órakor  a Sasszem című színes, feliratos, amerikai-német thriller látható. A Balázs Béla teremben 16.15-től, 18.30-tól, és 20.45-től a Mrs. Ratcliffe forradalma című színes, feliratos, magyar-angol komédiát  vetítik. A Csőke József teremben 16 órától és 20.30-tól a Márió, a varázsló című színes, magyar-olasz film, 18.15-től a Mázli című magyar produkció látható.

Buli a JATE Klubban

A JATE Klubban hétfőn 21 órától BTK-s és ZMK-s Est: Besh o droM koncert és vodka-narancs akció. Házigazda: Dj. Alma. A Kisteremben: Dzsi & Zoll. BTK-soknak és ZMK-soknak ingyenes!

Előző sztori

D. Tóth Kriszta-interjú: MTV, Lola és még egy regény

Következő sztori

Rosszul áll a város szénája a Mars tér ügyében

Legutóbbi hasonló cikkek