A Dorozsma a ring után ismét a gyepen

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az egyik csatárnak sikerült, a másiknak nem…

Kedden délután tárgyalták a felfüggesztett játékjogú dorozsmai focisták ügyét a Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség (CSLSZ) székházában. Amint arról korábban a SZEGEDma.hu is beszámolt, a három héttel ezelőtti Mórahalom elleni rangadót követően a folyosón a hazai játékosok inzultálták a játékvezetőt, aki erről jelentést írt. A dokumentum alapján két focistát függesztettek fel. A dorozsmaiak szerint az eljárás jogsértő volt, ezért az elmúlt két fordulóban nem álltak ki.

Portálunk úgy értesült, hogy az ügyben szereplő két személy – Ottlik Roland és Bosánszki Mihály – és a játékvezetők, sportvezetők meghallgatása után két elmarasztaló és egy felmentő ítélet született, születhet. Bosánszki négymeccses eltiltást kapott, hiszen ott volt a folyosón a mérkőzést követően, és szidalmazta a sípmestert. A klubot a fegyelmi bizottság kötelezte, hogy mivel a rendezők nem voltak a bíró mellett, a következő öt mérkőzésen saját költségen szövetségi ellenőrt biztosítson, és öt fővel növelje meg a rendezői gárdát.

Kérjük az ellenőrzőjét!

Ottlik Roland ügyében – a fegyelmi tárgyalások történetében talán először – felmentő ítélet születhet. A csatár ugyanis azt állítja, hogy a szóban forgó esetnél nem volt jelen, tévesen nevezték meg – ezt a tárgyaláson egyébként az is alátámasztotta, hogy a három bíró és az ellenőr többször keveredett ellentmondásba Ottlik személyével kapcsolatban –, és ezt bizonyítani is tudja. A mérkőzés után ugyanis a focista vitte el barátnőjével kisfiát az ásotthalmi iskolába, amit egy ellenőrző bemutatásával igazolni is tud. Ha ezt csütörtök délig megteszi, akkor a bizottság pénteken felmenti, és már vasárnap pályára léphet.

És a labda gurulhat tovább…

A tárgyalás után a Dorozsma elnöksége úgy nyilatkozott, ha Ottlikot felmentik, akkor egy közleményt juttatnak majd el a szövetségnek és a sajtónak, melyben kifejezik, hogy az ügy lezárta után mindent megtesznek majd, hogy a 2008/2009-es bajnokság zökkenőmentesen és sportszerűen folytatódjon tovább, és fejeződjön be. Ez minden bizonnyal azt is jelenti, hogy a hétvégén pályára lépnek.
A Sándorfalva és a Mindszent ellen – a Dorozsma távolmaradása miatt – elmaradt mérkőzések ügyét később tárgyalja a szövetség.

Előző sztori

SZVSE-sztori: Az atléták nem futnak a pénzük után

Következő sztori

Szegedi KDNP: Nulla forintos városvezetést!