SZTE-Szedeák: Nyilas István lemondott az edzői posztról

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotó: Gémes Sándor

Hétfőn lemondott az SZTE-Szedeáknál betöltött vezetőedzői posztjáról Nyilas István. A gárda egy győzelem mellett öt vereséggel rajtolt az NB I/B Keleti csoportjában, a magyar kupában pedig alacsonyabb osztályú rivális ellen bukott el. A vezetőség már meg is találta az utódot…

Szűkszavú közlemény jelent meg hétfőn este az első számú szegedi férfi kosárlabdacsapat hivatalos honlapján, mely tudatta: „Nyilas István, az SZTE-Szedeák felnőttcsapatának vezetője október 27-én lemondott posztjáról. Az elnökség megköszönte a vezetőedző eddigi munkáját, s döntését tudomásul vette. Az elnökség reményét fejezte ki, hogy Nyilas edzőként továbbra is a Szedeák keretei között fogja folytatni munkáját. Az elnökség  Bonifert Domonkost kinevezte a felnőttcsapat vezetőjének.”
A korábbi NB I/A-s játékos, Nyilas István (képünkön) 2007 nyarán, az NB I/B-be történő feljutást követően váltotta az SZTE-Szedeák kispadján Vezsenyi Zoltán. Első szezonjában a 13. helyig vezette a gárdát, a bajnokság második felében játékosként is segítette társait. Az idei pontvadászatban a vezetőség a legjobb nyolc közé jutást szeretné elérni a huszonnégy csapatos bajnokságban, ehhez a szegedieknek a tizenkét csapatos Keleti csoport első négy helyére kell odaérniük első körben. A gárda hat forduló után a tíz-tizenkettedik hely között tanyázik, mivel csak a Kecskemétet tudta legyőzni, vereséget szenvedett a Debrecen II.-től, a Salgótarjántól, a Nagykállótól, a Tiszaújvárostól és a legutóbbi hétvégén Bajától is. A magyar kupában az NB II-es 2F-Vízügy Szeged ellen véreztek el a Nyilas-fiúk.
Az új mester, a 40 esztendős Bonifert Domonkos edzőként egyikük volt azoknak, akik 1992-ben megalapították a Szedeákot, s később a felnőttcsapatot is, legutóbb pedig a juniorokat vezette. A SZEGEDma.hu természetesen mihamarabb részletesen is beszámol majd olvasóinak a fejleményekről.

Előző sztori

Geotermika: A város érdektelen, az egyetem példát mutathat

Következő sztori

Papagáj- és fókashow Szegeden - nem csak gyerekeknek

Legutóbbi hasonló cikkek