Szombat-vasárnap: lazítós hétvége

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mehetünk játszani a könyvtárba, bulizhatunk latin módra, de ott a beat, rock és a diszkó is. Reneszánsz hangulatra lelhetünk a színházban, és a moziszékek sem kényelmetlenebbek, mint az otthoni fotel. Ha igazi csapatjátékra vágyunk, akkor vasárnap és Alsóváros. No meg nem is igazi felnőtt, aki néha nem megy bábszínházba – legalább a gyerekkel -, és nem vitatkozik politikáról, közéletről a többi felnőttel. Látják, mi mindenre jó a hétvége? Lazítsanak!

Még mindig vár a könyvtár!

Az Októberi Könyvtári Heteken szombaton a szórakozásé és a játéké a főszerep kártya-, logikai, stratégiai és társasjátékok várják a látogatókat, akik a könyvtári labirintusban is barangolhatnak.
A hét utolsó napján rendezik meg a Könyves Vasárnapot. Ezen a napon a nosztalgia villamoson könyvtárosok olvasnivalóval és programokkal várják az érdeklődőket, a gyermekkönyvtárban játékos családi vetélkedőt szerveznek, az alagsorban pedig közismert személyiségekkel találkozhatnak a vendégek.

Irigylésre méltó a temperamentumuk, vidámságuk – legendás a latin fiesta!

A Milleniumi Kávéházban szombat 20 órakor Latin-est Szabados László szervezésében
A program elsősorban a trópusi latin-amerikai országok zenéjével, táncaival ismerteti meg az érdeklődőt. A kubai son, a kolumbiai cumbia vagy a Dominikai Köztársaságból származó merengue mind sajátos népzenét jelent az ott élőknek. A divatos salsa, bachata vagy raeggeton ezekből a zenékből alakult ki, és hódította meg a világot. Ennek a trópusi zenevilágnak egy autentikus, az ottani fiestákon hallható és táncolható formájával bartákozhatunk. Az est ingyenes tánctanítást, utána pedig egy táncos bulit kínál salsa, merengue, cumbia, bachata, vallenato zenékkel.

Hétvégi mozik – most végre igazán ráérnek!

Grand Café

Szombaton és vasárnap 17 órától Lakatos Róbert 2008-ban készült Bahrtalo! (Jó szerencsét!) című filmjét vetítik, 19 órától Bollók Csaba híres filmje, az Iszka utazása van műsoron, 21 órától a Transylvania című francia filmet láthatják. A rendező: Tony Gatlif.

Belvárosi Mozi

Szombaton és vasárnap a Zsigmond Vilmos teremben 15.30-tól és 17.45-től A házinyuszi című amerikai produkciót láthatják, este nyolckor pedig Nyomozó! A Balázs Béla terem műsorán délután 16.15-től és 18.30-tól A nyomozó, 20.45 a Szerelem magyarázat nélkül című dán filmet vetítik. A Csőke József teremben 16 órakor és este fél kilenckor Az ajánlat című ausztrál-angol, 18.15-től pedig a Fél Nelson című amerikai filmet nézhetik meg.

Olasz reneszánsz hangulat a Színházban hétvégén is

A Nagyszínházban a zűrzavaros Itália tárul Jávor Pál bérlet tulajdonosai elé. Zajos, csőcseléktől hemzsegő kávéház, hazardírozó olaszok, szerelmes nők A kávéházban szombat este hétkor. A Kisszínház látogatói a hétvége mindkét estéjén, azaz szombaton és vasárnap Machiavelli igazi klasszikus, vérbő reneszánsz komédiáját nézhetik meg a test ördögéről és a morálról, és hogy ez a kettő összeegyeztethető-e. Mindkét Mandragóra előadás 19 órakor kezdődik.

Népszerű írók a Reök-ben

Folytatódik a Reök azon törekvése, hogy az össszművészetiség jegyében különböző művészeti ágakat kapcsoljon össze, hiszen Vojnich Erzsébet és Szűcs Miklós festők kiállításának apropóján kéthetente népszerű írókkal – többek között Tóth Krisztával, Závada Pállal, Parti Nagy Lajossal és Szilágyi Ákossal – találkozhatnak a látogatók. Az irodalmárok a beszélgetések előtt szubjektív tárlatvezetést tartanak. Szombaton délután fél ötkor a vendég: Tóth Kriszta író, költő.

“Ceruza Évi és Filc Áron kalandozásai a színek országában”

Gézengúz matiné címmel kézműves foglalkozás szombaton délelőtt 11 órakor Nemzetiségek Házában (Osztrovszky u. 6.) Korom Katival – minden gyereket várnak! Felejtsétek el a tévét és gyertek játszani!

A “Hangok Királynője” a Közéleti Kávéházban

Peller Anna egyedüli énekes jelenség, professzionális előadása lehetővé teszi, hogy klasszikusokat, operetteket, musicaleket, pop-rock-táncdalokat, magyar nótákat, mulatós dalokat, eredeti sváb dalokat és a nagy sikert aratott jódlikat úgy adja át közönségének, hogy azt mindenki magáénak érezze. Dalai éneklésével képes megteremteni az otthon meghittségét Budapesttől-New Yorkig, Erdélytől-Szlovákiáig, de még sorolhatnánk tovább. Aki hallotta már őt énekelni, elbűvölte csodálatos hangja, megnyerő egyénisége. Anna a Zeneexpressz – Fásy Ádám műsorának állandó tagja, közkedvelt előadóművésze. Az érdeklődők szombaton délután ötkor a Vedres István Építőipari Szakközépiskolában (Horváth Mihály u. 2.) a Közéleti Kávéházban hallgathatják meg Peller Annát. Műsorvezető: Kovácsné Éles Judit.

Vasárnapi Napsugár a bábszínházban

A Kövér Béla Bábszínház vasárnap délelőtt 11 órakor is várja nézőit. Muf, a kisegér, egyedül él egy nagy sötét pincében. Magánya egyre nyomasztóbbá válik, ám egy napon, egy törött lábú porcelán balerinát tesznek le a pincébe. Muf mindent elkövet, hogy a kis táncosnőt felvidítsa. Vasárnap bérletszünet. A Napsugár című előadásra jegyek a helyszínen kaphatók.

VAN KIÚT A VÁLSÁGBÓL?

Vasárnap délután 16 órakor a Közéleti Kávéház rendezésében Szeged-Gyálarét Barack u. 16. szám alatt együtt kereshetjük a választ erre sürgető kérdésre. A házigazda: Dr. Oláh János közgazdász. Az érdeklődőket különbusszal szállítják a helyszínre. Indulás 15 órakor a Rákóczi térről. Jelentkezés Dr. Szondi Ildikó 30/9638-137, és Tóth Rózsánál a 30/4906281 telefonszámon.

Vasárnap ismét csapat kerestetik Alsóvároson

Az Alsóvárosi Kultúrházban (Szeged, Rákóczi u. 1.) vasárnap este hétkor a Szegedi Egyetemi Színház ismét bemutatja Kell egy csapat című produkcióját, amely a rendező szerintszínházi önéletrajz és végrendelet” Mándy Iván regényének (A pálya szélén) és Sándor Pál filmjének (Régi idők focija) felhasználásával a Szegedi Egyetemi Színház Kell egy csapat című előadását 2007. márciusában mutatták be. Rendező: Czene Zoltán. Belépőjegy 700 Ft, diákigazolvánnyal 500 Ft. Honlap: http://www.szesztarsulat.hu/

És persze a buli sem maradhat el! Buli nélkül mit ér a hétvége?

szomBEAT – A hétvége lüktetése!- Rocky tánctanítással!

Hol is? Persze! Ismét a JATE Klubban!
Szombaton 20 órakor. Bemelegítés buli előtt – Rocky tánctanítással! Táncot tanít: Pap Géza. A belépés ingyenes!

22 órától Mézes – barack akció! Házigazda: Bende Gábor. A Kisteremben: Dj. Varga B. Lányoknak ingyenes!

Music Dome Party a SZOTE Klubban

Szombaton jöhettek a SZOTE Klubba is! Este tízkor (azaz vacsora után!) Music Dome Party és DJ Rat’N!

Ne hagyd ki a bulit, hétfőn bánni fogod!

Előző sztori

Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Klinika nyílt Szegeden

Következő sztori

Fotókiállítás: Iszlám a gyönyörű zöldellő brit tájakon