Szombat-vasárnap: hétvége sok színházzal

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy tárlatvezetés lehet nagyon jó, akkor is, ha szubjektív, és Shakespeare is lehet nagyszerű, akkor is, ha ezúttal kissé másképp-Shakespeare. Lesz örökzöld country a kávéházban, kávéház a színházban, „tudattalan” kortárs balett, Piaf a moziban, és ugyanott Oszama bin-Laden kerestetik. És aki szombaton bulizik, vasárnap még kialhatja magát. Figyelem, ez itt a „last minute” – hétfőn már újra kezdődik a taposómalom!

Írói szubjektív tárlatvezetés a Reök-ben

Szombaton délután 16.30 kor ismét írói szubjektív tárlatvezetés a Reök-ben. A vendég ezúttal Szilágyi Ákos költő, műfordító, szerkesztő.

Rómeó és Júlia – másképp

Az IH Rendezvényközpont Nagytermében sajátos produkciót láthatnak szombaton 19 órától. A címe: És Rómeó és Júlia – dráma egy részben. “Elmesélünk egy történetet azokkal a lehetőségekkel és szabadsággal, amelyet egy mesélői helyzet megenged. Azaz a korlátlan fantáziával, játékosan mégis komolyan véve, ahogy az ember komolyan beszél a gyerekkel szerelemről, halálról, tisztességről, barátságról. A célunk az, hogy megszólaljon a darab mondanivalója, a Shakespeare által írt Rómeó és Júlia” – mondja az egyik szereplő, Rudolf Péter, aki Nagy-Kálózy Eszterrel kettesben játszik a színpadon egy sokszereplős drámát – a teljesség igényével, természetesen.
Belépőjegy elővételben 2.500 Ft, az előadás napján 2.900 Ft.

Country – örökzöld műfaj a Millenniumi Kávéházban

A Riverside Country Band koncertje szombaton 20 órakor kezdődik a Millenniumi Kávéházban. A zenekar a kezdeti tradicionális bluegrass-időszak után ma már a népszerű country-rock irányzatot követi. A közismert hangszerek mellett olyan különleges zeneszerszámokat szólaltatnak meg, mint a pedal steelgitár, a washboard, vagy a kazoo.
A zenekar tagjai: Moldován László, Nagy Péter, Mihály Csaba, Rózsahegyi Péter, Fehér Zoltán.

Sok- sok színház

Mondhatni, teljes kapacitással üzemel a színház ezen a hétvégén.
A Nagyszínházban szombaton 19 órakor , illetve vasárnap 15 órakor és 19 órakor A Kávéház című vígjáték látható. A vasárnap délutáni előadásra a Kiss Manyi bérlet érvényes, a két esti előadásra bérletszünet.

A Kisszínház műsorán szombaton és vasárnap este A tudattalan című táncjáték, a Szegedi Kortárs Balett előadása. Rendező: Duda Éva, Juronics Tamás. Minkét előadás 19 órakor kezdődik.

Színház vagy filmszínház? Van választék a hétvégén is

A Grand Caféban 16:30 kor Az élet egy csoda, (Zivot je cudo), szerb-francia film, (149 perc), rendező: Emir Kusturica. 19 órakor Piaf (La Môme) feliratos francia-angol-cseh film, (140 perc), rendező: Olivier Dahan. 21 órától Párizs, szeretlek (Paris, je t’aime), feliratos, svájci-francia, 120 perces szkeccsfilm.

A Belvárosi mozi pénteki műsora: A Zsigmond Vilmos teremben 15.30-kor és 20 órakor Dan és a szerelem (amerikai film),17.45-kor a Para (magyar film) látható. A Balázs Béla teremben 16.15-től és 20.45-től a Para című magyar, 18.30-tól a Jelenetek két házasságból című svéd-dán filmet vetítik. A Csőke József teremben 16 órától a Hol az ördögben van Oszama bin-Laden? című francia-amerikai, 18.15-től és 20.30-tól a Gengszterek fogadója című dán produkció látható.

Szombaton nagy bulik, vasárnap kialhatod magad!

A JATE Klubban szombaton 20 órától Bemelegítés buli előtt – Rocky tánctanítással. Táncot tanít: Pap Géza. A belépés ingyenes! 22 órakor 80-AS PARTYNew wave zenék a múltból & a jelenből. Jim Beam akció! Házigazda: Megyeri & Sokol. A Kisteremben: Dj. Egon . Lányoknak ingyenes!

SZOTE Klubban szombat este tízkor Music Dome Party – DJ Rat’N-nal.

Default thumbnail
Előző sztori

Labdarúgás: Fegyelemmel és figyelemmel készült a Volán

Következő sztori

Új laborokkal gazdagodott a szegedi Pszichológiai Intézet

Legutóbbi hasonló cikkek