Gazdaság

Szerdán ismét állásbörze lesz a TIK-ben

Szerdán ismét állásbörze lesz a TIK-ben

2008. október 14., kedd
Szerdán ismét állásbörze lesz a TIK-ben

Immár negyedik alkalommal rendezi meg az SZTE Karrier Iroda az őszi állásbörzét a József Attila Tanulmányi és Információs Központ aulájában. Az október 15- rendezvényen országos és regionális cégek fogják képviseltetni magukat gyakornoki helyeket és állásajánlatokat kínálva az érdeklődőknek.

Tanácsadó cégek is jelen lesznek az őszi álláskínáló forgatagban, és hasonlóan a korábbi évekhez, most is tartanak majd grafológiai elemzést a börzén. A megszokott, kevésbé látogatott cégelőadások helyett „karrierpizzás” rendezvények keretében kötetlenebb beszélgetés formájában ismerkedhetnek meg a hallgatók az egyes cégekkel – mondta

Fajka Judit

főszervező. A börzén reggel kilenctől este hat óráig várják az érdeklődőket, így azok is, akik szegedi érdekeltségűek, de már esetleg valahol elhelyezkedtek, lehetőséget kapnak arra, hogy munkájuk végeztével körbenézzenek az állásbörzén. Húsz-harminc céget várnak a szervezők, a hallgatói oldalról pedig 2000-2500 főre számítanak. Sok lehetősége lesz azoknak is, akik a környéken szeretnének elhelyezkedni – tudtuk meg Fajka Judittól. Megint lesznek állásbörze-kiadványok, illetve hírlevél is, amelyekben szintén lehet információkat szerezni a cégekről. Két nyereményjátékot is terveznek az állásbörzére, az egyikben a legaktívabb pályázó címet lehet elnyerni. A szervezők október 14-15-16-ára felkészítő programokat is időzítettek az álláskeresők részére. Az SZTE Karrier Iroda egyébként folyamatosan szervez felkészítőket és tréningeket. Ezekhez hasonló az állásbörzére felkészítő programsorozat. Gyakorló szakemberek naprakész tudással segítik az álláskeresők felkészülését: HR-vezetőkhöz, karrier-tanácsadókhoz és pszichológusokhoz folyamatosan lehet kérdésekkel is fordulni. Mindezt gyakorlati, készségfejlesztő foglalkozásokkal egészítik ki, mint a tréningek, a magyar és angol nyelvű próbainterjúk, IQ-, személyiség-, kreativitás- és motivációs tesztek. A felkészítők egyik állandó programja a pályatervezés, a pályamódosítás és az álláskeresés. Tartanak önéletrajz- és motivációslevél-írást is, illetve az érdeklődők megtudhatják, hogyan készüljenek fel egy állásinterjúra, hogyan működik a béralku, informálódhatnak külföldi ösztöndíjakról és gyakornoki lehetőségekről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.