Szerda: dráma, rock, kép és lélek

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szerda is érdekes napnak ígérkezik. Arthur Miller Pillantás a hídról című legendás drámáját láthatják a színházrajongók a Kisszínházban, klasszikus rock is lesz a Millenniumi Kávéházban, politizálhatnak a Közéleti Kávéház vendégeivel, és megtudhatják, hogy miért szeretünk fényképezni. A baptistáknál folytatódnak a Protestáns Napok, „irodalom-közeli könyvtáros kisasszonyok” láthatók-hallhatók az Alsóvárosi Kultúrházban, tájékoztató napot tart a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, és persze lesznek jó mozik, meg könyvbemutató…

Legendás Miller a Kisszínházban

Arthur Miller az 1956-ban írt, Pillantás a hídról című drámájában a szenvedély útvesztőjét rajzolja meg. Azt az utat, amelyet Eddie Carbone, az egyszerű dokkmunkás végigjár a mostohalánya iránti felismert vonzódástól a lebírhatatlan szenvedélyig, az árulásig és becstelenségig. A lélektanilag hibátlan, feszült dialógusokból és szimbolikusan is erőteljes helyzetekből felépült dráma megírása után hét évig hallgatott az író. A szegedi előadás rendezője Hargitai István. A főbb szerepekben Székhelyi József, Gáspár Tibor, Sallai Nóra, Fekete Gizi, Megyeri Zoltán, Pataki Ferenc és Kiszely Zoltán. A dráma szerdán este 19 órakor látható a Kisszínházban.

Műsoron a rock klasszikusai

A Peter & Pan gitárduó koncertjét hallgathatják meg a műfaj kedvelői a Millenniumi Kávéházban szerdán 20 órakor. Balázs Péter és Lengyel Tibor a rockzene klasszikus műveiből játszik. A műsorban megszólalnak a Simon and Garfunkel, Eric Clapton, Sting, és sok más igazi legenda dalai.

Diófa kerekasztal az egyenes útra

Ismét a Diófa Étterem teraszára ülnek be a Közéleti Kávéház vendégei és házigazdái, és oda várják az érdeklődőket is szerdán 17 órakor. A téma: A történelmi szocdem pártról és az álszocdem pártról. A házigazda Veres János, beszélgetőtársa Bene Gábor.

Filmvetítés

Szerdán, 18 órakor Koltay Gábor : “Trianon” című dolumentumfilmjét vetítik a Horthy csónakházban.
Sörkorcsolyáról a csónakház gondoskodik.

Miért szeretünk fényképezni?

Kép és lélek címmel a Közéleti Kávéház beszélgetésében keresik a választ a kérdésre szerdán 18 órakor SZTE Állam- és Jogtudományi Kar II. sz. épület földszinti tárgyalójában (Rákóczi tér.1.) a meghívott vendégek: Mayer Péter Gyula és Avramov Katalin.

Protestánsok a Baptista Imaházban

Szerda este 6 órakor a Baptista Imaházban kerül sor a Protestáns Napok újabb alkalmára. Igét hirdet Hotorán Gábor református lelkipásztor, közreműködik: a baptista gyülekezet énekkara.

Könyvtáros kisasszonyok az Alsóvárosi Kultúrházban

A Szegedi Egyetemi Színház tagjai ismét az Alsóvárosi Kultúrházban (Szeged, Rákóczi u. 1.) lépnek fel szerdán 15 órakor. A produkciót, amelynek címe Könyvtáros Kisasszonyok és Dr. K.H.G.-k – irodalomhoz közeli estnek nevezik. Az előadásra jegyek a helyszínen válthatók a kezdés előtt egy órával. Bővebb információk: http://www.szesztarsulat.hu

Reach Tájékoztató Nap a Kamaránál

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a kamarában működő Enterprise Europe Network – Szeged, az Országos Kémiai Biztonsági Intézettel együttműködve Reach Tájékoztató Napot szervez szerdán 10 órától a CSMKIK székházban, az I. emeleti Lednitzky teremben (Szeged, Párizsi krt. 8-12.).

Szerdai mozik és könyvbemutató

A Grand Caféban szerdán 17 órakor Piaf (La Môme) feliratos francia-angol-cseh film, (140 perc), rendező: Olivier Dahan. 19 órakor Párizs, szeretlek (Paris, je t’aime), feliratos, svájci-francia, 120 perces szkeccsfilm. 21 órától Menyhárt Jenő Az agitátor című könyvének bemutatója. A szerzővel Bárdos Deák Ági beszélget.

A Belvárosi mozi szerdai műsora: A Zsigmond Vilmos teremben 13.30-tól Wall-E (amerikai film), 15.30-kor és 20 órakor  Dan és a szerelem (amerikai film),17.45-kor a Para (magyar film) látható. A Balázs Béla teremben 15.30-tól Világmegváltók-sorozat, 18.30-tól a Jelenetek két házasságból című svéd-dán, 20.45-től a Para című magyar filmet vetítik. A Csőke József teremben 16 órától a Hol az ördögben van Oszama bin-Laden? című francia-amerikai dokumentumfilm, 18.15-től és 20.30-tól a Gengszterek fogadója című dán produkció látható. 

Előző sztori

Sztárok a Szegedi Jazz Napokon

Következő sztori

Fél lábbal nyolc között a kupában a HPQ