Sporthétvége: eltékozolt szegedi előnyök – galéria!

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotók: Gémes Sándor

Szombat lévén újra itt a Sporthétvége a SZEGEDma.hu-n. Összeállításunkban folyamatosan beszámolunk a szegedi csapatok mérkőzéseiről, a legfrissebb hírekről. Kattintson újra és újra a Sporthétvégére, s nem marad le semmiről!

A mostani sporthétvége pénteken délután kezdődött az újszegedi sportcsarnokban rendezett kettős kosárlabda-mérkőzéssel. A fénypontot pedig vasárnap 17.15-től a Pick Szeged – Rhein-Neckar Löwen kézilabda BL-csúcstalálkozó jelenti majd. Szokásunk szerint percről percre nyomon követjük a hétvégi történéseket.

Kosárlabda: kettős győzelem a kettős derbin

Pénteken délután előbb a Szeviép-Szeged női, majd az SZTE-Szedeák férficsapata lépett pályára bajnoki találkozón a városi sportcsarnokban. A lányok magabiztosan verték a szombathelyi Savaria BC-t egy olyan találkozón, melynek a sportértéke gyakorlatilag a nullával volt egyenlő. Ez természetesen nem a hazai együttes kritikája, de mindenképpen kérdéses, merre tart a magyar női kosárlabdázás, van-e értelme ennyi csapatot szerepeltetni az A csoportban. Talán érthető is, hogy kevés néző kíváncsi az ennyire egyoldalú mérkőzésekre, hiszen a sportesemények lényege, az izgalom veszik el, s az erősebb csapat sem sokat profitálhat az ilyen összecsapásokból. A végére azért a szurkolók is megérkeztek – hangolva az SZTE-Szedeák meccsére. Pozitívum viszont, hogy lezárult a játékvezetők sztrájkja, így a nőknél már profi sípmesterek dirigáltak – késésük miatt csúszott is fél órát a kezdés…

A női NB I/A 3. fordulójában: Szeviép-Szeged – Savaria BC 112-54 (32-9, 26-13, 24-19, 30-13). Szeged: Németh 5/3, Fürész 10, Szakács 4, Tomova 22/6, Zserzserunova 14. Cserék: Laczi 13/6, Pusztai 4, Almind 9/3, Vincze 13, Lengyel 12/3, Tóth 6. Vezetőedző: Donkó Orsolya.

Az SZTE-Szedeák – Univer-Kecskemét B mérkőzésről itt olvashatnak részletesen.

Röplabda: győzelmet engedett ki kezéből a HPQ

Az első két találkozóját egyaránt megnyerő HPQ-Szeged a férfi röplabda Liga Kiemelt csoport 3. körében szombaton 11 órától a MAFC-Mapei otthonában lépett pályára.

Nagyszerűen kezdték a meccset a vendégek, az első két játszmát megnyerték, így nagyon közel kerültek harmadik sikerükhöz. Azt követően viszont megváltozott a játék képe, összekapták magukat a fővárosiak, s egymás után három szettet is behúzva a maguk javára fordították az összecsapást. A HPQ ezzel elveszítette veretlenségét a 2008/2009-es szezonban.

A férfi röplabda Liga Kiemelt csoport 3. fordulójában: MAFC-Mapei – HPQ-Szeged 3:2 (-21, -27, 21, 16, 11). Vezette: Adler, Farkas. Szeged: Bitó, Nacsa, Babanyecz, Csíkos G. Petheő, Affentáller. Csere: Tapolcsányi (liberó), Strezeneczki, Szathmári, Csányi, Oltványi, Inhoff. Vezetőedző: Nusser Elemér.

Vízilabda: Mihajlo Korolija ötöse ellenére rangadót vesztett a Szeged Beton

Szombaton igazi csemege vár a sportok, a vízilabda szerelmeseire a Tisza-parti városban: a vízilabda OB I-ben a Szeged Beton a Domino-Honvédot fogadja 18 órai kezdettel. A Beton a múlt héten győzelemmel kezdte a szezont a BVSC otthonában, a bajnoki bronzérmes a BL-ben vívott meg sikerrel több fontos ütközetet. Nagyszerű csatára van kilátás!

A mérkőzés hozta is, amit előzetesen vártunk tőle: fordulatos, izgalmas, színvonalas ütközetet vívott a két fél. Sokáig a hazaiknál volt az előny, úgy tűnt, megtörhet a jég, azaz végre – annyi kudarcot követően – sikerülhet elcsípni a Honvédot. Ám a végét sajnos a vendégek bírták jobban, s 7-4-ről fordítva 9-8-ra nyertek.

A férfi vízilabda OB I 2. fordulójában: Szeged Beton – Domino-Honvéd 8-9 (4-2, 2-2, 1-1, 1-4). Beton: Baksa – Vejzagics, Weszelovszky, Komlósi, Milos Korolija, Varga T. 2, Lehmann 1. Csere: Németh Zs. (kapus), Varga P., Juhász, Molnár P., Török, Kuncz, Mihajlo Korolija 5. Edző: Kásás Zoltán.

Vízbe szállnak a szegedi lányok is az OB I/B első körében: a címvédő Universitas Szeged a hajdúszoboszlói fordulóban a rendező Debrecennel és a Kecskeméttel méri össze erejét.

Kézilabda: szünet után elfogyott a Pick

A Pick Szeged kézilabdásai sikerrel vették az első akadályt a Bajnokok Ligájában, miután magabiztosan győztek Lengyelországban a Wisla Plock ellen. A H csoport múlt heti rangadóján a Zagreb és a Löwen 33-33-as döntetlent ért el egymással szemben, így az elmúlt szezonban KEK-döntős németek komoly hátrányba kerülhetnek, ha vereséget szenvednek Szegeden. Vladan Matics mester dolgát nehezíti, hogy a tartósan hiányzó Stamate és Nenadics után a héten Laluska is hosszabb időre kidőlt a sorból, de többen – így Puljezevics és Andjelkovics – is sérüléssel, betegséggel bajlódnak. A csúcstalálkozó vasárnap 17.15-kor kezdődik.

A mérkőzés első félidejében szenzációsan játszott a Pick, a második félidőre azonban teljesen elfáradt és szétesett az együttes, ami lehetővé tette a vendégeknek, hogy átgyalogoljanak a csapatunkon. Így bizony nehéz lesz elérni a továbbjutást érő első két hely valamelyikét… Alább KÉPGALÉRIA!

A kézilabda BL H csoport 2. körében: Pick Szeged – Rhein Neckar Löwen 24-28 (17-13).

Teke: ez is simán ment…

A teke szuperligában eddig valamennyi találkozóját győzelemmel abszolváló, múlt héten Világkupa-ezüstérmmel gazdagodó GabonaTransz-Szegedi TE szombaton 13 órától a Soproni Sörgurítók SE-t látja vendégül az újszegedi tekecentrumban. Az 5. fordulóban sorra kerülő meccs eredménye nemigen lehet kérdéses.

Nem is volt az… Öt mérkőzés után tehát továbbra is százszázalékos a szegedi csapat.

A teke szuperliga 5. fordulójában: GabonaTransz-Szeged – Sopron 8:0 (3833-3215). Pontszerzők: Kakuk 642, Fekete 625, Karsai L. 637, Kiss Zs. 656, Földesi (Tátrai) 656, Kiss N. 617 fával.

Előző sztori

Labdarúgás: egy szabadrúgás lett a Volán veszte

Következő sztori

Hétfőn kezdődik a IX. Szegedi Kamarazenei Fesztivál