Sport

Sporthétvége: eltékozolt szegedi előnyök - galéria!

Sporthétvége: eltékozolt szegedi előnyök - galéria!

2008. október 12., vasárnap
Sporthétvége: eltékozolt szegedi előnyök - galéria!

Fotók: Gémes Sándor

Szombat lévén újra itt a Sporthétvége a SZEGEDma.hu-n. Összeállításunkban folyamatosan beszámolunk a szegedi csapatok mérkőzéseiről, a legfrissebb hírekről. Kattintson újra és újra a Sporthétvégére, s nem marad le semmiről!

A mostani sporthétvége pénteken délután kezdődött az újszegedi sportcsarnokban rendezett kettős kosárlabda-mérkőzéssel. A fénypontot pedig vasárnap 17.15-től a Pick Szeged - Rhein-Neckar Löwen kézilabda BL-csúcstalálkozó jelenti majd. Szokásunk szerint percről percre nyomon követjük a hétvégi történéseket.

Kosárlabda: kettős győzelem a kettős derbin

Pénteken délután előbb a Szeviép-Szeged női, majd az SZTE-Szedeák férficsapata lépett pályára bajnoki találkozón a városi sportcsarnokban. A lányok magabiztosan verték a szombathelyi Savaria BC-t egy olyan találkozón, melynek a sportértéke gyakorlatilag a nullával volt egyenlő. Ez természetesen nem a hazai együttes kritikája, de mindenképpen kérdéses, merre tart a magyar női kosárlabdázás, van-e értelme ennyi csapatot szerepeltetni az A csoportban. Talán érthető is, hogy kevés néző kíváncsi az ennyire egyoldalú mérkőzésekre, hiszen a sportesemények lényege, az izgalom veszik el, s az erősebb csapat sem sokat profitálhat az ilyen összecsapásokból. A végére azért a szurkolók is megérkeztek - hangolva az SZTE-Szedeák meccsére. Pozitívum viszont, hogy lezárult a játékvezetők sztrájkja, így a nőknél már profi sípmesterek dirigáltak - késésük miatt csúszott is fél órát a kezdés...

A női NB I/A 3. fordulójában:

Szeviép-Szeged - Savaria BC 112-54 (32-9, 26-13, 24-19, 30-13).

Szeged:

Németh 5/3, Fürész 10, Szakács 4, Tomova 22/6, Zserzserunova

14. Cserék:

Laczi 13/6, Pusztai 4, Almind 9/3, Vincze 13, Lengyel 12/3, Tóth 6.

Vezetőedző:

Donkó Orsolya.

Az SZTE-Szedeák - Univer-Kecskemét B

mérkőzésről

itt olvashatnak részletesen.

Röplabda: győzelmet engedett ki kezéből a HPQ

Az első két találkozóját egyaránt megnyerő HPQ-Szeged a férfi röplabda Liga Kiemelt csoport 3. körében szombaton 11 órától a MAFC-Mapei otthonában lépett pályára. Nagyszerűen kezdték a meccset a vendégek, az első két játszmát megnyerték, így nagyon közel kerültek harmadik sikerükhöz. Azt követően viszont megváltozott a játék képe, összekapták magukat a fővárosiak, s egymás után három szettet is behúzva a maguk javára fordították az összecsapást. A HPQ ezzel elveszítette veretlenségét a 2008/2009-es szezonban.

A férfi röplabda Liga Kiemelt csoport 3. fordulójában:

MAFC-Mapei - HPQ-Szeged 3:2 (-21, -27, 21, 16, 11).

Vezette:

Adler, Farkas

.

Szeged:

Bitó, Nacsa, Babanyecz, Csíkos G. Petheő, Affentáller.

Csere:

Tapolcsányi (liberó), Strezeneczki, Szathmári, Csányi, Oltványi, Inhoff.

Vezetőedző:

Nusser Elemér.

Vízilabda: Mihajlo Korolija ötöse ellenére rangadót vesztett a Szeged Beton

Szombaton igazi csemege vár a sportok, a vízilabda szerelmeseire a Tisza-parti városban: a vízilabda OB I-ben a Szeged Beton a Domino-Honvédot fogadja 18 órai kezdettel. A Beton a múlt héten győzelemmel kezdte a szezont a BVSC otthonában, a bajnoki bronzérmes a BL-ben vívott meg sikerrel több fontos ütközetet. Nagyszerű csatára van kilátás! A mérkőzés hozta is, amit előzetesen vártunk tőle: fordulatos, izgalmas, színvonalas ütközetet vívott a két fél. Sokáig a hazaiknál volt az előny, úgy tűnt, megtörhet a jég, azaz végre - annyi kudarcot követően - sikerülhet elcsípni a Honvédot. Ám a végét sajnos a vendégek bírták jobban, s 7-4-ről fordítva 9-8-ra nyertek.

A férfi vízilabda OB I 2. fordulójában: Szeged Beton - Domino-Honvéd 8-9 (4-2, 2-2, 1-1, 1-4).

Beton:

Baksa - Vejzagics, Weszelovszky, Komlósi, Milos Korolija, Varga T. 2, Lehmann 1.

Csere:

Németh Zs. (kapus), Varga P., Juhász, Molnár P., Török, Kuncz, Mihajlo Korolija 5

. Edző:

Kásás Zoltán.

Vízbe szállnak a szegedi lányok is

az OB I/B első körében: a címvédő Universitas Szeged a hajdúszoboszlói fordulóban a rendező Debrecennel és a Kecskeméttel méri össze erejét.

Kézilabda: szünet után elfogyott a Pick

A Pick Szeged kézilabdásai sikerrel vették az első akadályt a Bajnokok Ligájában, miután magabiztosan győztek Lengyelországban a Wisla Plock ellen. A H csoport múlt heti rangadóján a Zagreb és a Löwen 33-33-as döntetlent ért el egymással szemben, így az elmúlt szezonban KEK-döntős németek komoly hátrányba kerülhetnek, ha vereséget szenvednek Szegeden.

Vladan Matics

mester dolgát nehezíti, hogy a tartósan hiányzó

Stamate

és

Nenadics

után a héten

Laluska

is hosszabb időre kidőlt a sorból, de többen - így

Puljezevics

és

Andjelkovics

- is sérüléssel, betegséggel bajlódnak. A csúcstalálkozó vasárnap 17.15-kor kezdődik. A mérkőzés első félidejében szenzációsan játszott a Pick, a második félidőre azonban teljesen elfáradt és szétesett az együttes, ami lehetővé tette a vendégeknek, hogy átgyalogoljanak a csapatunkon. Így bizony nehéz lesz elérni a továbbjutást érő első két hely valamelyikét...

Alább KÉPGALÉRIA!

A kézilabda BL H csoport 2. körében:

Pick Szeged - Rhein Neckar Löwen 24-28 (17-13).

Teke: ez is simán ment...

A teke szuperligában eddig valamennyi találkozóját győzelemmel abszolváló, múlt héten Világkupa-ezüstérmmel gazdagodó GabonaTransz-Szegedi TE szombaton 13 órától a Soproni Sörgurítók SE-t látja vendégül az újszegedi tekecentrumban. Az 5. fordulóban sorra kerülő meccs eredménye nemigen lehet kérdéses. Nem is volt az... Öt mérkőzés után tehát továbbra is százszázalékos a szegedi csapat.

A teke szuperliga 5. fordulójában: GabonaTransz-Szeged – Sopron 8:0 (3833-3215).

Pontszerzők:

Kakuk

642,

Fekete

625,

Karsai L.

637,

Kiss Zs.

656,

Földesi (Tátrai)

656,

Kiss N.

617 fával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.