Kultúra

Paprikaszüret a Dóm téren

Paprikaszüret a Dóm téren

2008. október 3., péntek
Paprikaszüret a Dóm téren

Fotók: Gémes Sándor

Tudományos konferenciával kezdődött a Szegedi Paprikafesztivál - Csongrád Megyei Paprikasó péntek reggel a Fekete Házban. Az október 3-5. között zajló programsorozatot a Rendezvényház Kht. és a Móra Ferenc Múzeum szervezte a Csongrád Megyei Önkormányzat támogatásával. A SZEGEDma.hu a Rendezvényház igazgatójával, Molnár Csabával beszélgetett az év talán utolsó fesztiváljáról.

„A rendezvény két részből áll" - mondta

Molnár Csaba

. „Egyrészről a pénteki napon egy paprikakonferenciát tartunk a Fekete Házban, ahol olyan témákat is érintünk, mint például a paprika vizsgálatának legújabb módszerei vagy a szépségiparban felhasználható paprikakészítmények. A Dóm téren pedig pénteken 17 órakor lesz az ünnepélyes megnyitója a háromnapos, paprikához kapcsolódó kulturális rendezvénysorozatnak."

Szőke bográcsszínháza

Az igazgató véleménye szerint igazi családi hétvégében lehet része kicsiknek és nagyoknak, ha kilátogatnak a fogadalmi templom elé. A számos kulturális program mellett a résztvevők találkozhatnak a város híres sportolóival, politikusaival - például

Bartók Csabával, Sík Mártonnal

vagy a régió EP-képviselőjével,

Becsey Zsolttal

-, akik megmutatják majd szakácstudományukat, de igazi kuriózumnak ígérkezik

Szőke András

és

Bede Róbert

bográcsszínháza is.

Az utolsó fesztivál

„Az első paprikafesztivál még 1999-ben volt, de az idők során sokat vesztett támogatottságából, és néhány évet szünetelt is" - utalt a régmúltra Molnár. „Reményeink szerint azonban sikerül hagyományt teremtenünk, és egy igazi őszi, szabadtéri fesztivál is helyet kap majd a város kulturális életében. Egyébként éppen azért választottuk az október első hétvégéjét, mert a paprikaszüretnek már vége, és a termelőknek több idejük lesz megjelenni termékeikkel. (A részletes programokat megtalálják

itt

.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.