Gazdaság

Növelte idei évre tervezett díjbevételét a CIG biztosító

Növelte idei évre tervezett díjbevételét a CIG biztosító

2008. október 14., kedd
Növelte idei évre tervezett díjbevételét a CIG biztosító

Fotó: Gémes Sándor - SZEGEDma

A CIG Közép-európai Biztosító a korábban előre jelzett 1,2 milliárd forintról 1,5-2 milliárd forintra növelte az idei esztendőre tervezett díjbevételét - közölte Horváth Béla elnök-vezérigazgató kedden Szegeden.

Az elsősorban befektetéshez kötött életbiztosításokat kínáló cég korábban 800 millió forintos díjbevételt tervezett az idei esztendőre, ezt szeptember elején 1,2 milliárd, majd a keddi felügyelő bizottsági ülésen 1,5-2 milliárd forintra emelték - mondta az elnök-vezérigazgató sajtótájékoztatóján. A biztosító egy kötvényre eső díjbevétele nagyon magas, meghaladja az 500 ezer forintot - közölte

Horváth Béla.

A cég nem életbiztosítási termékeket kínáló társasága, a CIG Első Magyar Általános Biztosító Zrt. 2009. január 1-jén kezd el működni - tudatta a szakember.

Járai Zsigmond,

a biztosító felügyelő bizottságának elnöke elmondta, a május 26-i indulást követően minden várakozáson felül jól teljesített a cég. A biztosító a Brokernet csoporttal szoros szövetségben működik, a pénzügyi szolgáltató tulajdonosai tulajdonosok a CIG Közép-európai Biztosító Zrt.-ben is. A biztosító termékeit több mint húsz független cég is értékesíti, s már elindult a saját hálózat létrehozása is - közölte a korábbi jegybankelnök. A sajtótájékoztatón elhangzott, a CIG Közép-európai Biztosító jelenleg 150 fős értékesítési hálózatát a jövő évre 500-1.000 fősre kívánja bővíteni. A döntően magyar magánszemélyek tulajdonában álló cég 2009-ben a magyarországihoz hasonló biztosítási termékekkel kíván megjelenni Romániában, s a távlati terjeszkedési tervek között szerepel Bulgária, Szerbia és Ukrajna is - közölte Járai Zsigmond. A vállalkozást 2010-ben vagy 2011-ben tervezik bevezetni a tőzsdére. A biztosító ügyfelei közül már több mint hétszázan kívánnak élni azzal a lehetőséggel, hogy 20 százalékos kedvezménnyel jegyeznek a cég részvényeiből - közölte a felügyelő bizottsági elnök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.