Sport

Labdarúgás: megyei rangadó Szegeden

Labdarúgás: megyei rangadó Szegeden

2008. október 18., szombat
Labdarúgás: megyei rangadó Szegeden

"Felőlünk az eső is eshet, csak ott folytassuk a gólgyártást, ahol az utolsó két hazai meccsünkön abbahagytuk" - ennyi a kívánsága a szombati napot illetően Buchholcz Gábornak, a Tisza Volán SC vezetőedzőjének. A szurkolók természetesen a napos, száraz időben is reménykednek, hiszen igazi presztízsmeccs következik Szegeden: 15 órától az Algyő vendégeskedik a Felső Tisza parton.

Egy kis eső nem is rossz ómen a szegedi fiúknak, hiszen a legutóbbi két hazai találkozón kaptak az égi áldásból, kapott viszont tőlük egy szakajtónyi találatot a két ellenfél: a Jászapáti egy hatossal, a Kecskemét egy hármassal a zsákban távozott a Tisza partjáról. Ha esik, ha fúj, ha tűz a nap: a Volán-Algyő megyei derbi mindenképp kiváló szórakozást ígér a focibarátoknak szombat délutánra. Mint ahogy

Kővári Árpád

, a Tisza Volán SC ügyvezető elnöke a SZEGEDma.hu-nak nyilatkozta, valódi presztízsmeccs lesz ez két különböző felfogással csapatot építő klub között. A rutinosabb játékosokból álló, több Volán-nevelést is soraiban tudó vendégek az eddigi tíz fordulóban húsz pontot kasszíroztak, ezzel jelenleg a másodikok, míg a nyáron teljesen újjáalakult, megfiatalított Szeged tizenhárom egységgel a tizedik pozíciót foglalja el. "Izgatottan várjuk a mérkőzést, igyekeztünk legjobb tudásunk szerint felkészülni, s bár papíron nem mi számítunk esélyesnek, ígérhetem: mindent megteszünk, hogy megnehezítsük az Algyő dolgát. Hogy ez mire lesz elég, a pályán kiderül. Mellettünk szólhat a hazai pálya előnye, illetve a fiatalos lendületünk, s erőnlétileg is felvesszük a versenyt a látogatókkal, akik viszont jóval tapasztaltabbak, dörzsöltebbek. Mindenképp ügyelnünk kell rá, nehogy az elején betaláljanak, mert ha visszaállnak, s okosan tartják, járatják a labdát, rendkívül nehéz dolgunk lesz. A Vásárhely ellen láttam legutóbb személyesen az Algyőt, az volt a legrosszabb meccsük a szezonban, viszont tisztában vagyok vele, hogy múlt héten már igazi csapatként működve verték 3-0-ra a kiváló erőkből álló Budafokot. Foggal-körömmel harcolunk, a heti edzésmunka ismét azt mutatta, hogy a hozzáállással, a harci kedvvel semmi gond sem lesz" - nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak

Buchholcz Gábor

, a Volán mestere. A Volánban előreláthatólag hiányozni fog a sérüléssel bajlódó

Beretka Péter.

Ott lesz viszont a kispadon a hétközi SZVSE elleni tesztmeccsen gólt, gólokat szerző

Vágó Andor

és

Bárdosi Nándor

, valamint az egyre jobb formát futó

Nagy Zsolt

, így - a sérültek visszatérésével - egyre nagyobb a merítési és a variációs lehetőség. A tervezett kezdőcsapat így néz ki:

Dongó - Mészáros, Udvari, Grünwald, Szabó A. - Dargó, Mórocz - Szilágyi, Huszárik, Baji - Kazi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.