Hétfőn kezdődik a IX. Szegedi Kamarazenei Fesztivál

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hétfőtől várja Szegedre az érdeklődőket a IX. Szegedi Kamarazenei Fesztivál az Őszi Kulturális Fesztivál társrendezvényeként.

Fritz Rolf zongoraművész, a koncertsorozat igazgatója az MTI-nek elmondta: 2000 óta igyekeznek a legnevesebb komolyzenei előadókat bemutatni Szegeden. Arra törekednek, hogy az utca emberét is megismertessék a klasszikus zene szépségeivel, ezért a legismertebb műveket adják elő. Emellett a fesztivál célja, hogy olyan nemzetközi jelentőségű zenei fesztivált teremtsenek, amely bekapcsolja a várost a nemzetközi zenei vérkeringésbe, illetve bemutassák a közönségnek a szegedi kötődésű művészeket.
Az ingyenes ötnapos rendezvénysorozat hétfőn este a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának Fricsay Ferenc hangversenytermében kezdődik Gulyás Márta és az Akadémia Quartet előadásával. A program kedden a Four Bones Harsonakvartett produkciójával folytatódik. Szerdán lép színpadra Amanda Favier francia hegedűművész, akit zongorán Nicolas Bringuier kísér majd.
A fesztivál valamennyi meghívott vendége nemzetközileg elismert művész. A magyarországi fellépőkön kívül érkeznek vendégek Franciaországból, Németországból és Észtországból is. A Szegedről származó művészeket Szélpál Krisztina, a Magyar Állami Operaház Fúvósötösének tagja és Faragó Márk képviseli.

Előző sztori

Sporthétvége: eltékozolt szegedi előnyök – galéria!

Következő sztori

Hétfő: még mindig ősz, még mindig fesztivál