Hétfő: nyugis, de nem unalmas

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bár szegényesebb, ma is van választék a szórakozni vágyóknak. Színháztörténet a Somogyi Könyvtárban, az ELTE Egyetemi Színpad rendhagyó előadása a reneszánsz jegyében, beszélgethetnek Závada Pál íróval, itt lesz Stadler József vállalkozó, megtudhatják, mia siker receptje a tudományban, hallgathatnak rocktörténetet, balkáni zenét, mehetnek moziba, és ha ez még mindig kevés, fiataloknak és izgágáknak este szokás szerint buli a JATE Klubban. Ne maradjanak otthon ma sem, nem érdemes!

Színháztörténet a Somogyi-könyvtárban

A Szegedi Nemzeti Színház fennállásának 125 éves évfordulója tiszteletére 9 részből álló vetítéssorozat indult a Somogyi Könyvtárban, a Magyar Televízió Szegedi Körzeti Stúdiójának archívumából. Hétfőn 17 órakor az In memoriam Vaszy Viktor című filmet nézhetik meg.

Erzsébet – Anglia ágyasa

Az Ars Gaudendi Gratia – ELTE Egyetemi Színpad hétfőn 18 órakor a SZTE Aulában (Dugonics tér 13.) bemutatja a Paul Foster: I. Erzsébet című drámája nyomán készült, Anglia ágyasa című darabot.

A társulat megkísérli bemutatni egy történelmileg hű tablóban Erzsébetet, a királynőt és Erzsébetet, a nőt. A színházat, mint reneszánsz korhű színházat, és mint együtt játszó emberek közösségét. Mert ez a színház. Itt Erzsébet játszik Erzsébet színe előtt. És megjegyzem, élvezi…
Rendező: Gyepes Krisztina.
Az előadás a Reneszánsz Év programsorozatának része.

Teaházi beszélgetések az Assam Teaházban

Hétfőn 18 órakor az Assam teaházban (Dugonics tér 11.) Závada Pál író, szociológussal beszélget Dr. Darabos Enikő irodalomkritikus. Asztalfoglalás a 06-62/311-440 telefonszámon.

A siker receptje

A SZTE Eötvös Loránd Kollégiumban (Tisza Lajos krt. 103.) hétfőn 18 órától Hargittai István: A siker receptje a tudományban című előadását hallgathatják meg az érdeklődők.

A rock és története a Millenniumi Klubban

Hétfőn 18 órától a Millenniumi Klubban beszélgetés a rock történetéről, és hatásairól. Pleskonics András rocktörténésszel, az SZTE rocktörténet-kurzusának oktatójával beszélget: Vörös B. Zoltán riporter, a Tisza Rádió Coctail című zenetörténeti portréműsorának szerkesztője.

A tudomány határain innen és túl

Az Új Akropolisz Kulturális Egyesület rendezésében (Juhász Gyula u. 36.) hétfőn 19 órakor A tudomány határain innen és túl címmel Havasi Ferenc előadásának második részét hallgathatják meg az érdeklődők.

Balkáni zene a Millenniumi Kávéházban

A CimbaliBand Balkan Projekt koncertjén vehetnek részt a műfaj kedvelői hétfőn este 20 órától a Millenniumi Kávéházban. Aki látta már Kusturicától a Macskajajt, vagy hallotta a Boban Markovic Orkestart, annak nem lesz idegen ez a muzsika! A zenekar tagjai mindannyian szenvedélyes balkáni-zene rajongók és művelők. Név szerint: Boda Gellért, Pataj Péter, Rodek Krisztián, Wertetics Szlobodán, Unger Balázs. Az együttes állandó vendége: Pál István “Szalonna”.

A Közéleti Kávéház Stadler – sztorija

A vendég: Stadler József vállalkozó. A háziasszony: Biczók Irén. A téma: a Stadler-sztori. Ha izgalmasnak találja és érdekli, jöjjön el az Alabárdos Étterembe (Oskola u. 13.), a Közéleti Kávéház rendezvényére hétfőn délután 17 órakor.

Ma is sok jó mozi!

A Grand Caféban hétfőn 17 órától Szerelmem, Szarajevó, (Grbavica: The Land of My Dreams) feliratos osztrák-német film, rendező: Jasmila Zbanic, 19 órától Szerelem másképp (Legaturi Bolnavicioase), feliratos román film, rendező: Tudor Giurgiu, 21 órától Guca! (Trombitaverseny) (Guca!/Gucha – Distant Trumpet), feliratos szerb-osztrák-német produkció, rendező: Dusan Milic.

A Belvárosi Mozi műsorán hétfőn a Zsigmond Vilmos teremben 15.30-tól a Hullám (német film), 17.45-től és este nyolckor Tükrök (amerikai film).
A Balázs Béla terem műsorán délután 16.15-től Fél Nelson (amerikai film), 18.30-tól és 20.45- től a Hullám német filmet vetítik. A Csőke József teremben 16 órakor és 18.15-től A nyomozó című magyar, este fél kilenckor pedig a Fél Nelson című amerikai filmet nézhetik meg.

Hétfőn csak egy buli!

A JATE Klubban hétfő este 22 órakor BTK-s és ZMK-s Est – Supernem koncert.

Belépőjegy 1000 Ft, diákigazolvánnyal 800 Ft, házigazda: Dj Alma.
A Kisteremben: Dzsi & Zoll. Belépőjegy 700 Ft, diákigazolvánnyal 500 Ft, BTK-soknak és ZMK-soknak ingyenes!

Default thumbnail
Előző sztori

Magyar Anna levelet írt Göncz Kingának

Következő sztori

Városi derbit nyert a parádézó FK 1899 Szeged

Legutóbbi hasonló cikkek