Bulvár

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték a férjét hasba szúró földeáki asszonyt

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték a férjét hasba szúró földeáki asszonyt

2008. október 21., kedd
Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték a férjét hasba szúró földeáki asszonyt

Jogerősen két év, végrehajtásában három évre felfüggesztett fogházbüntetéssel sújtotta kedden a Szegedi Ítélőtábla azt a földeáki asszonyt, aki dulakodás közben egy bicskával hasba szúrta férjét; a férfi belehalt sérüléseibe.

Az alkalmi munkákból élő 47 esztendős vádlott házasságban élt a férfivel, s velük lakott két közös gyermekük, valamint a vádlott korábbi házasságából származó gyerek Földeákon. A házaspár alkoholizáló életmódot folytatott, napi rendszerességgel ittak, ebből fakadóan gyakran vitáztak, veszekedtek. A házastársak 2007. május 11-én már reggel elkezdtek italozni, így délutánra mindketten súlyos fokú alkoholos állapotba került. A férfit emiatt hazaküldték munkahelyéről, hazaérkezése után lefeküdt aludni. Amikor felébredt, szóváltásba keveredett fiatalkorú lányával, s a vita hevében a megmarkolt egy bicskát, amivel hadonászni kezdett. Az asszony ezt észrevette, férjéhez lépett, s a házastársak dulakodni kezdtek. A nő kicsavarta a férfi kezéből a kést, majd - a vizsgálat során pontosan meg nem állapítható módon - egyszer hasba szúrta őt. A helyszínre kihívott mentősök a szakszerű ellátás ellenére sem tudták a már eszméletlen férfi életét megmenteni. A táblabíróság gondatlanságból elkövetett emberölés vétségében mondta ki bűnösnek az asszonyt, megváltoztatva ezzel az első fokon eljáró Csongrád Megyei Bíróság döntését, amely halált okozó testi sértés miatt marasztalta el a vádlottat. Az ítélőtábla a korábban kiszabott három év börtönbüntetést is mérsékelte. Hegedűs István tanácsvezető bíró az indoklás során kifejtette, minden körülményt figyelembe véve a vádlott testi sértési szándéka nem állapítható meg. Az asszony gondatlan emberölés vétségében mondható ki bűnösnek, mivel a dulakodás közben fel kellett volna ismernie, cselekménye akár halálos következménnyel is járhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.