Szórakozás

Világrekord-kísérlet a zsinagógában

Világrekord-kísérlet a zsinagógában

2008. szeptember 10., szerda
Világrekord-kísérlet a zsinagógában

Bátran állíthatjuk: ilyen még nem volt Szegeden. Világrekord-kísérlet helyszíne lesz ma a szegedi régi zsinagóga, mivel este fél nyolctól a VIII. Nemzetközi Super 8mm Fesztivál szervezői próbálják megdönteni saját világrekordjukat. Ennek érdekében több tucat Super 8-as vetítőt egy speciális, erre az alkalomra tervezett és épített, meghökkentően gigászi installációra szerelnek fel. A fényvető gépekkel ellátott objektum káprázatos élményt nyújt majd a nézőknek.

Ezzel az akcióval tulajdonképpen kezdetét veszi a 2001 óta minden évben megrendezett nemzetközi

Super 8mm-es filmfesztivál

, mely keskenyfilmesek igazi seregszemléjévé nőtte ki magát az utóbbi években. Az idei versenyprogramban kilenc kategóriában összesen negyvenegy filmet láthat majd a közönség. A fesztivál öt napja alatt azonban a kiállítás mellett koncertek, szakmai beszélgetések is várják az érdeklődőket, és lesz immár hagyományos analóg multimédia performance is, ahol a főszerep a "8 milliméteres" filmeké, a zenéé, az élő szövegé és a mindezt összefogó varázslaté. (A fesztivál

részletes programja itt

keresendő!) A filmek versenyével párhuzamosan zajlik a tavaly nagy sikert aratott retró videójátékokkal vetélkedés. A nyolcvanas években fénykorát elő Videoton tévéjátékot olyan dolognak tekintik a fesztivál szervezői, amellyel érdemes foglalkozni.

A II. VIDEOTON Tévéjáték-bajnokság

selejtezői pénteken kezdődnek, míg a döntőkre - nagy kivetítőkkel élőben közvetítve - vasárnap kerül sor a Grand Caféban. A külső helyszíneken zajló kísérőrendezvényekre is érdemes odafigyelni, hiszen

a Szent István téri víztoronyban

a S8 Improv Csoport szó szerinti szabadzenét játszik, de a hajnalba hajló, több fellépővel színesített Piros úszóházi koncert és parti is érdekesnek ígérkezik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.