Szórakozás

Újra Mézünnep Szegeden

Újra Mézünnep Szegeden

2008. szeptember 12., péntek
Újra Mézünnep Szegeden

Fotó: Gémes Sándor - SZEGEDma

A mézfogyasztás, a mézzel, mézből készült ételek és az egészséges táplálkozás népszerűsítésére immár negyedik alkalommal rendeznek mézünnepet Szegeden.

A Tisza parti városban a hétvégi mézfesztiválon a kóstolók és fajtaméz bemutatók mellett a látogatók megismerkedhetnek a hagyományos méhészeti eszközökkel, a szakirodalommal, és szakácskönyvekkel is. A mézesek mellett az érdeklődők megismerkedhetnek a bio és öko életmódot propagáló szervezetekkel is, és mások mellett a lúgosító életmódról is lesz szó. Itt mutatkozik be egy speciális étrendkiegészítő is, melyet a szegedi klinikán fejlesztettek ki. Másfél éves tesztelés után itt találkozhatnak vele először az érdeklődők. - mondta Pál Ildikó, a Szegedi Vásár és Piac Kft. munkatársa pénteken a programokról. Szombaton és vasárnap kiegészítőként a szép reggeliző asztal kellékeit is megtalálják a nézelődők. A gyermekek játszóházban tölthetik el az időt, ahol a kóstolás mellett, mézpólót készíthetnek. A rendezvény célja, hogy az embereket rászoktassák a mézfogyasztásra - tette hozzá a szervező. A magyarok ugyanis még mindig az unió sereghajtói között vannak a fogyasztásban, pedig Magyarországon található az egyik legjobb minőségű méz. A programot szakmai megbeszélések is kiegészítik, melyeken bemutatkoznak a méhész termelői csoportok, s előadások hangzanak el mások mellett a méz piaci helyzetéről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.