Újra Mézünnep Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotó: Gémes Sándor – SZEGEDma

A mézfogyasztás, a mézzel, mézből készült ételek és az egészséges táplálkozás népszerűsítésére immár negyedik alkalommal rendeznek mézünnepet Szegeden.

A Tisza parti városban a hétvégi mézfesztiválon a kóstolók és fajtaméz bemutatók mellett a látogatók megismerkedhetnek a hagyományos méhészeti eszközökkel, a szakirodalommal, és szakácskönyvekkel is.
A mézesek mellett az érdeklődők megismerkedhetnek a bio és öko életmódot propagáló szervezetekkel is, és mások mellett a lúgosító életmódról is lesz szó. Itt mutatkozik be egy speciális étrendkiegészítő is, melyet a szegedi klinikán fejlesztettek ki. Másfél éves tesztelés után itt találkozhatnak vele először az érdeklődők. – mondta Pál Ildikó, a Szegedi Vásár és Piac Kft. munkatársa pénteken a programokról.
Szombaton és vasárnap kiegészítőként a szép reggeliző asztal kellékeit is megtalálják a nézelődők. A gyermekek játszóházban tölthetik el az időt, ahol a kóstolás mellett, mézpólót készíthetnek.
A rendezvény célja, hogy az embereket rászoktassák a mézfogyasztásra – tette hozzá a szervező. A magyarok ugyanis még mindig az unió sereghajtói között vannak a fogyasztásban, pedig Magyarországon található az egyik legjobb minőségű méz.
A programot szakmai megbeszélések is kiegészítik, melyeken bemutatkoznak a méhész termelői csoportok, s előadások hangzanak el mások mellett a méz piaci helyzetéről.

Default thumbnail
Előző sztori

Versmondó verseny és illusztrációs pályázat Baka István születésének évfordulójára

Default thumbnail
Következő sztori

Kulturális örökség napjai - barangolás Szeged tizenegy rejtelmes pontján

Legutóbbi hasonló cikkek