Közélet

Szegedi Fidesz: Ujhelyinek nincs helye a közéletben

Szegedi Fidesz: Ujhelyinek nincs helye a közéletben

2008. szeptember 17., szerda
Szegedi Fidesz: Ujhelyinek nincs helye a közéletben

Ujhelyi Istvánt a közélettől való visszavonulásra, párttársát, Botka László polgármestert pedig az Ujhelyitől való elhatárolódásra szólítja fel a Fidesz szegedi frakcióvezetője, Gyimesi László. Az ellenzéki frakció azt követően adott ki sajtóközleményt - melyet alább közlünk -, hogy a hírek szerint a korábbi államtitkár az MSZP szóvivőjével együtt múlt héten Nagyváradon, a Magyar Ifjúsági Értekezlet zártkörű kampányfelkészítő rendezvényén arról beszélt: ha szavazásra akarják venni az embereket, ellenséget kell keresni, démonizálni kell valakit.

„Minden szavazat számít. Az meg, hogy hogyan szerezzük meg, soha ne derüljön ki.” „Ha szavazásra akarjuk bírni az embereket, ellenséget kell keresni, ha nincs, akkor démonizáljunk valakit.”

Néhány nappal ezelőtt a Zuschlag-ügyben is érintett szegedi MSZP-s országgyűlési képviselő,

Ujhelyi István

és a szintén MSZP-s

Nyakó István

Erdélyben ellenségkép kialakítására és a politikai ellenfél démonizálására buzdított a választási siker elérése érdekében. A szegedi Fidesz felszólítja

Botka Lászlót,

hogy határolódjon el Ujhelyi Istvántól. Ujhelyi Istvánt felszólítjuk, hogy hagyjon fel közéleti és politikai tevékenységével. Amit Botka László párttársa követendő példának tart, az gyűlöletkeltést és az emberek aljas módon történő egymás ellen fordítását szolgálja és eredményezi. A szegedi Fidesz meggyőződése, hogy az ország jelenlegi válságában nem gyűlöletkeltésre, hanem összefogásra van szükség, amelyben nincs helye olyan személyeknek, akiknek az emberek egymás ellen fordítása a céljuk. Meggyőződésünk, hogy közéleti és politikai tevékenységet csak a korrektül, tisztességesen, szakmai alapon lehet folytatni. Amennyiben Botka László nem tartja a politikában alkalmazandó eszköznek a gyűlölet- és félelemkeltést, úgy elhatárolódik MSZP-s párt- és képviselőtársától!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.