Kultúra

Második világháborús emlékművet állítana a Csongrád Megyei Önkormányzat

Második világháborús emlékművet állítana a Csongrád Megyei Önkormányzat

2008. szeptember 18., csütörtök
Második világháborús emlékművet állítana a Csongrád Megyei Önkormányzat

Fotó: Gémes Sándor

A második világháborúban, a Don-kanyarban elesett Csongrád megyei hősök előtt tisztelgő emlékmű felállításáról döntött csütörtökön a megyei önkormányzat, a szoborcsoport elkészítésére Kligl Sándort kérték föl.

A szoborállításról szóló határozatott ellenszavazat nélkül, két tartózkodás mellett fogadták el a képviselők. Az előterjesztés vitája során elhangzott, a második világháború alatt Csongrád megyében élő polgárok ezrei álltak fegyverben, harcoltak a hazáért és adták életüket különböző frontokon. Hozzátartozóik közül még ma is sokan élnek, a megyében azonban nincs olyan hely, ahol kegyeletüket leróhatnák. A két egymásba kapaszkodó, sebesült honvédet ábrázoló emlékművet a megyei önkormányzat épülete előtt helyeznék el, és jövő év novemberében a halottak napjához kapcsolódóan lepleznék le. Mivel a megyeháza előtti tér - ahol jelenleg már

Nagy Imre

szobra áll - közterület, a szoborcsoport felállításához a szegedi önkormányzat hozzájárulására van szükség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.