Mária-napok a Szent Erzsébet plébánián

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több mint hét évtizede, egészen pontosan 1937 óta ünnepli meg Mária születésnapját és névnapját az újszegedi Szent Erzsébet plébánia. Ekkor az újszegedi Ligetben egy Lourdes-i barlangot építettek, ahová az annak idején megtartott rendezvényre tömegek jártak el imádkozni.

Kiss Imre újszegedi plébános szerint nemcsak búcsú volt ez, hanem egyfajta lelkigyakorlatos rendezvény, amely némi hangsúlyváltással meg is maradt annak napjainkig.
Minden évben, függetlenül attól, hogy milyen napokra esik,szeptember 8-a és 12-e között rendezik meg a találkozót, amikor az első nap Mária születésnapját, a zárónapon pedig a névnapját ünneplik. Esténként kezdődnek a programok, amelyek mindig misével indulnak más-más atya vagy püspök celebrálásával. Ezt követik a lelki és zenés programok, imaórákkal.

Tegnap délután hat órától Gyulay Endre nyugalmazott püspök vezette a misét és az áhítatot.
Ma, kedden – szintén délután hat órától – Kovács József szemináriumi rektor celebrálja a misét, és az ezt követő egyházzenei áhítaton közreműködik az Újszegedi Szent Cecília Kórus és a közösség zenészei.
Szerdán egész napos szentségimádást tartanak. Hat órakor Laudinyecz Mihály kanonok misézik.
Csütörtökön – ugyanebben az idébőn – Kondé Lajos pasztorális helynök tart szentmisét, majd szentségimádás következik.

A hét utolsó napján, pénteken a szentmisét Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök tartja.

Előző sztori

Blogszemle: Paralimpia jelent…

Következő sztori

Megemlékezés a kopjafa előtt és Újszegeden