Szórakozás

Hétvégén bringás utca, hétfőn kritikus tömeg

Hétvégén bringás utca, hétfőn kritikus tömeg

2008. szeptember 20., szombat
Hétvégén bringás utca, hétfőn kritikus tömeg

I

dén is lesz kritikus tömeg, méghozzá hétfőn Szegeden délután öt órától, Dóm téri indulással. Ezúttal az "Európai Autómentes Nap" jegyében. Mivel az időjárás kilátásai nem a legjobbak, érdemes megjegyezni, hogy tavasszal az eső ellenére is több százan vágtunk neki a távnak, és csodálatosan éreztük magunkat. De ez évben a "Critical Mass"-t megelőzi egy hétvégi bringás program is a Széchenyi téren és vasárnap a Huszár Mátyás rakparton, melyekre mindenképpen érdemes kinézni, illetve kikerekezni.

Szombaton délelőtt kezdődött meg Szeged főterén a X. Közlekedésbiztonsági Nyílt Nap, melynek keretében délután négy óráig "kerékpáros utca" várja (vasárnap is) az érdeklődőket. Itt lehetőség nyílik a kerékpárok központi regisztrációja, ugyanis országosan példaértékű program indult a Magyar Kerékpárosklub, a Szegedi Rendőrkapitányság és a kerékpárboltok együttműködésével. Ez a program meglévő bringáink - sajnos nem ritka - eltulajdonítását igyekszik megnehezíteni. Ha van, ha nincs kerékpár-igazolványunk, érdemes, sőt ajánlott regisztráltatni a járgányt, hogy nagyobb biztonságban érezhessük. Tulajdonképpen jó alkalom ez az innen-onnan alánk került drótszamarak legalizálására. Ugyanitt a "kerékpáros utcában" csatlakozhatunk aláírásunkkal a Magyar Kerékpárosklub petíciójához, mellyel a szervezők reményei szerint a közelebb kerülhetünk az egyre sokasodó gyalogos-kerékpáros konfliktusok kezeléséhez. "Alulírottak tiltakozunk a szegedi kerékpárutak járdákon való kijelölése ellen!" - áll az íven... Vasárnap a rakparton és a város vonzáskörzetében zajlanak a "

VI. Tisza-maraton kerékpárverseny és programjai

" negyven és nyolcvan kilométeres távon, de lesznek családi és ügyességi programok is, melyekre bárki benevezhet. Aki pedig még nem vett részt a kritikus tömeg tekerésein, és nem tudja, mi illik, mi nem,

olvassa el a tudnivalókat,

és ennek szellemében nyugodtan csatlakozzék!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.