Hétfő: megemlékezés, fogorvoslás és buli

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ma megemlékezést tartanak a Székely himnusz zeneszerzője, Mihalik Kálmán szegedi sírjánál és az Újszegedi Rendezvényházban, a Közéleti Kávéház keretében tájékozódhatunk a fogorvoslás aktuális kérdéseiről, továbbá tárlatrokra és nyitóbuliba mehet, ki-ki kedve és érdeklődése szerint.

Az ősziesre forduló időben itt az idő, hogy feledjük a nyarat, de éppen ezért ne feledjük, hogy a Somogyi-könyvtár új nyitvatartási rendre tért át.
Hétfőtől a megszokott délelőtt tíz óra helyett már reggel kilenctől beléphetnek a látogatók a Dóm téri központi épületbe. Csütörtökön azonban a könyvtár délután egy órakor nyitja kapuit, szombaton pedig délelőtt tíz órától délután négy óráig tart nyitva.

Sajnos kevesen tudják, hogy a Székely himnusz zeneszerzője, Mihalik Kálmán Szegeden nyugszik, a Belvárosi temetőben. Rá és munkásságára emlékezika Csongrád Megyei Önkormányzat ma, amikor délután fél ötkor koszorúzza meg a Belvárosi temetőben a szerző síremlékét, ahol a kopjafa faragója, Gál Imre mond beszédet. A megemlékezés délután fél hétkor az Újszegedi Rendezvényházban folytatódik. Előadást tart Borbély Zsolt Attila politológus, illetve Kalmár Ferenc, a KDNP alelnöke. A Székely himnuszt Gyimesi Kálmán operaénekes énekli el. A műsort az Iringó Néptánccsoport, a Borostyán együttes, a Csodaszarvas Citerazenekar, illetve Szőke Dávid szavalata színesíti.

Délután hat órától “A fogorvoslás aktuális kérdéseiről” tájékozódhatunk az SZTE Fogorvostudományi Karán (Szeged, Tisza L. krt. 64. tanterem) a Közéleti Kávéház keretében. Szót kap Nagy Katalin dékán, Rakonczay Zoltán dékánhelyettes, Gorzó István egyetemi docens, Sonkodi István egyetemi tanár, Radnai Márta egyetemi docens, Szontágh Eszter főorvos, L. Kókai Erzsébet főorvos, Pinke Ildikó főorvos, Vályi Péter adjunktus, Bartha Tibor adjunktus.

Este tíz órakor kezdődik a TTIK-s Nyitóbuli a JATE Klubban (Szeged, Toldi u. 1.). Házigazda Dj. Alma, a kisteremben Dj. Egon. (A belépés TTIK-soknak természetesen ingyenes!)

A belvárosi Kass Galériában (Szeged, Vár u 2.) pénteken nyílt meg Lous Stuijfzand holland alkotóművész kamara kiállítása, ennek közelében DÉMÁSZ D-galériájában (a Kálvin téren) pedig Tomi Ungerer munkái tekinthetők meg.

Előző sztori

Megdőlt a melegrekord vasárnap délután is - idén már nem lesz ilyen meleg

Default thumbnail
Következő sztori

Szegeden nyugszik a Székely himnusz szerzője

Legutóbbi hasonló cikkek