Erősödött a Szeviép: csak a dobogó az elfogadható!

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotók: Gémes Sándor

Szezonnyitó sajtótájékoztatót tartott szerdán a Szeviép-Szeged NB I/A csoportos női kosárlabdacsapata: a vezetők bemutatták az új játékosokat, vázolták az elvárásokat, valamint egy évvel meghosszabbították a klub és az Árkád központok építőjeként ismert ECE Projektmanagement Kft. közötti szponzorációs szerződést.

Bár az MKB-Euroleasing Sopron és a MiZo-Pécs 2010 kétszer, háromszor annyi pénzből gazdálkodhatnak, mint a szegedi együttes, az elmúlt két bajnokság bronzérmese idén sem tesz le arról, hogy megpróbálja megtréfálni az „örökös döntősöket”. A harmadik hely megszerzése viszont kötelező elvárás a hat új játékossal megerősített kerettel szemben – fogalmaztak a szakmai stáb képviselői, Szetey András elnökségi tag, Domokos Mihály ügyvezető és Donkó Orsolya vezetőedző. A korábbi válogatott irányító egyébként nyáron vette át a marsallbotot Domokostól, másodedzőként a csapatkapitány, Fürész Emőke segíti majd a munkáját.

A Szeviépre az elmúlt években az állandóság volt a jellemző abban a tekintetben, hogy egy stabil magyar mag köré építették az együttest, most nyáron viszont jelentős vérfrissítésen esett át az alakulat – rövidesen kiderül, mindez előnyére válik-e…

Meghatározó játékosok távoztak Szegedről: Török Szilvia, Ivelina Vrancseva, Szlimák Hajnalka, Aranyics Eszter és Kovács Krisztina. A kulcsemberek közül itt maradt Fürész Emőke, Laczi Edit, Russai Petra, Milena Tomova és Olena Zserzserunova, melléjük érkezett a bajnok Sopron játékmestere, Németh Bernadett, az amerikai bedobó, Desire Almind a német Saarlouistól, a korábbi pécsi magasbedobó, Szakács Ildikó Győrből, az ifjú irányító, Pusztai Sára a BEAC-ból, illetve két fiatal, ígéretes center: Kmézics Diána Szolnokról és Vincze Viktória a BSE-ből. Ez sem akármilyen névsor!

Az újjászerveződő Szeviépet tehát érmes helyre várja a szakvezetés, mely szerint a Pécs meggyengülése csupán „szemfényvesztés”: Rátgéber távozása ide vagy oda, az elmúlt évek legerősebb csapata állt össze a Mecsekalján, s a bajnok Sopron sem gyengült tavalyhoz képest. Elhangzott: bár a Szeged is egyre szilárdabb lábakon áll az anyagiak terén – köszönhetően elsősorban az önkormányzat és a Szeviép Zrt. támogatásának -, mégis, a döntősökön kívül is van olyan együttes az NB I-ben, mely a kétszeres bronzérmes Tisza-partiak büdzséjének duplája fölött diszponál.

Donkó Orsolya azonban elmondta: olyan játékosokat sikerült idecsábítani, akik segítségével a „gazdagabb” gárdákat is meg lehet lepni. Az eddigi edzésmunkával és a lányok hozzáállásával maximálisan elégedett az új vezetőedző, aki bevallottan nagy izgalommal várja a jövő szerdai bajnoki rajtot a Vasas-Csata otthonában. (A két együttes legutóbb a szekszárdi felkészülési tornán is összecsapott, s akkor óriási meglepetésre a fővárosiak jobbnak bizonyultak az előző esti meccs fáradtságaitól megviselt szegedieknél.) A tréner szerint az lehet csapata legnagyobb erénye ebben a szezonban, hogy a korábbi két-három helyett immár hat-nyolc meghatározó kosaras áll rendelkezésre, azaz adott esetben nyugodtan lehet élni a rotáció eszközével.

A SZEGEDma.hu kérdésére válaszolva Szetey András kifejtette: idén az Európa-kupában is szeretne sikeresen szerepelni az együttes, prémium a legjobb nyolc közé jutástól jár. Friss hír, hogy a tavalyi ezüstérmes moszkvaiak visszalépésével változott a csoportbeosztás: a Szeviép, a Győr és a svéd bajnok Solna Vikings mellé a svájci első Neuchatel társult – kötelező első helyen, minél jobb mutatóval továbblépni a 32 közé, az egyenes kieséses szakaszba!

A sajtótájékoztató záróakkordjaként Domokos Mihály (alsó képünkön középen) és Christoph Augustin (alsó képünkön jobbra), az ECE magyarországi ügyvezető igazgatója ellátták kézjegyükkel a következő szezonra szóló szponzorációs szerződést.

A Szeviép-Szegedet először jövő szombaton, október 4-én 18 órakor a Ceglédi EKK ellen láthatja az újszegedi sportcsarnok közönsége a női NB I/A 2008/2009. évi pontvadászatában.

Előző sztori

Nem mondott igazat a volt államtitkár?

Következő sztori

Kisebbségek a többség szemében